ΕΛΛΑΔΑ

Ανατροπή στην υπόθεση Ζαφειρόπουλου: Δεν φαίνεται να ήταν συμβόλαιο θανάτου η δολοφονία

Ανατροπή στην υπόθεση Ζαφειρόπουλου: Δεν φαίνεται να ήταν συμβόλαιο θανάτου η δολοφονία
EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη

Νέα δεδομένα ανατρέπουν την αρχική εκτίμηση ότι η δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ήταν προσχεδιασμένη και επρόκειτο για συμβόλαιο θανάτου.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, οι δύο δράστες είχαν μιλήσει τηλεφωνικά με τον ίδιο τον δικηγόρο και ζήτησαν να κλείσουν ραντεβού για κάποια σοβαρή ποινική υπόθεση ενός συγγενή, όπως φέρεται να ισχυρίστηκαν. Αφού έφτασαν το απόγευμα της Πέμπτης, στο δικηγορικό γραφείο στην Ασκληπιού 154, οπλισμένοι, όπως εκτιμάται και οι δύο, συνομίλησαν για περίπου 20 λεπτά με τον Ζαφειρόπουλο, παρουσία του συνεργάτη του.

Οι Αρχές εξετάζουν αυτή την ώρα το ενδεχόμενο να σημειώθηκε ένταση τη στιγμή που έφυγε ο συνεργάτης του δικηγόρου, για να μιλήσει στο τηλέφωνο. Ο ίδιος, λίγο αργότερα, άκουσε πυροβολισμούς και μέχρι να γυρίσει στο γραφείο, οι δύο δράστες είχαν φύγει τρέχοντας, όπως είπε στους αστυνομικούς.

Τις εκτιμήσεις ότι το έγκλημα δεν ήταν προσχεδιασμένο έρχονται να συμπληρώσουν και πολλά λάθη που έκαναν οι δράστες.

Οι Αρχές έχουν στρέψει τις έρευνες σε απειλητικά μηνύματα ή και mail που θα μπορούσε να είχε δεχτεί ο δικηγόρος, ενώ παράλληλα, περιμένουν και την άρση τηλεφωνικού απορρήτου για να εντοπίσουν τον τηλεφωνικό αριθμό από τον οποίο είχαν καλέσει οι δράστες.

Πάντως, αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους αστυνομικούς είναι το γεγονός ότι οι εκτελεστές είχαν ακάλυπτα χαρακτηριστικά, που σημαίνει ότι πρόκειται για άτομα που δεν έχουν «χαρτογραφηθεί» από τις Αρχές και ίσως να μην είναι σεσημασμένοι. Επίσης, δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο οι δύο δράστες να είχαν πάει στο γραφείο του δικηγόρου με εντολή άλλου προσώπου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ