ΕΛΛΑΔΑ

Οι ιδιόχειρες σημειώσεις του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου «έδειξαν» τους δράστες

Οι ιδιόχειρες σημειώσεις του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου «έδειξαν» τους δράστες
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Οι ιδιόχειρες σημειώσεις που κρατούσε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος όσοι ώρα μιλούσε με τους δυο δολοφόνους του, όπως αποκάλυψε το CNN Greece, έχουν οδηγήσει τις Αρχές στην ταυτότητα των δραστών.

Μπορεί οι δολοφόνοι του δικηγόρου να παρουσίασαν ένα ευφάνταστο σενάριο - ότι δήθεν έχει συλληφθεί κάποιος συγγενείς τους - προκειμένου να κλείσουν το ραντεβού, όμως κατά τη διάρκεια της συζήτησης παρασύρθηκαν και αναφέρθηκαν σε πρόσωπα του κοινού ποινικού δικαίου τα οποία είναι υπαρκτά αλλά και σε υποθέσεις με ποινική διάσταση.

Όλα - με αποσπασματικές λέξεις - έχουν καταγραφεί στις σημειώσεις του δικηγόρου και όπως όλα δείχνουν, θα οδηγήσουν στη λύση του μυστηρίου.

Οι αρχές πια είναι βέβαιες ότι δεν πρόκειται για προσχεδιασμένη δολοφονία και προσανατολίζονται στο συμπέρασμα ότι οι δράστες ενδεχομένως να ήθελαν να εκφοβίσουν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως πρόκειται για κακοποιούς με παρελθόν εγκληματικότητας που δεν διστάζουν να εκτελέσουν το θύμα τους οποιαδήποτε ώρα και στιγμή.

Ο συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου περιέγραψε τους δράστες και έχουν δοθεί παντού τα χαρακτηριστικά τους προκειμένου να εντοπιστούν το συντομότερο δυνατόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος δράστης είναι ηλικίας 30-40 ετών, ύψους 1,80 εκατοστά περίπου, αδύνατος, μελαχρινός, αξύριστος (δύο ημερών), με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος πιθανόν φορούσε τζιν παντελόνι χρώματος μπλε και λεπτό μπουφάν, χρώματος λευκού. Ο δεύτερος δράστης είναι ηλικίας 27-40 ετών, ύψους 1,65-1,70 περίπου, αδύνατος, με ανοιχτόχρωμο δέρμα, ξυρισμένος με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος φορούσε κοντομάνικη μπλούζα.

Σήμερα η κηδεία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου - Η λιτή ανακοίνωση της οικογένειας

Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, που δολοφονήθηκε την Πέμπτη στο γραφείο του.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στις 15:00 μετά το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος (Λεωφ. Ιασωνίδου και Χρυσάνθου Τραπεζούντος) και θα ακολουθήσει η ταφή στο νεκροταφείο Ελληνικού.

Με μία λιτή ανακοίνωση η οικογένεια του δικηγόρου ευχαρίστησε τον κόσμο που βρέθηκε στο πλευρό της.

«Ευχαριστούμε θερμά για τη συμπαράσταση όλων στις δύσκολες στιγμές της οικογένειας μας, μετά τον άδικο χαμό του Μιχάλη μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ