ΕΛΛΑΔΑ

Ληστές με τα καλάσνικοφ: Είχαν αρπάξει και αυτοκίνητο γυναίκας εκτός από αυτό του αστυνομικού

Ληστές με τα καλάσνικοφ: Είχαν αρπάξει και αυτοκίνητο γυναίκας εκτός από αυτό του αστυνομικού
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τους δράστες που λήστεψαν με την απειλή καλάσνικοφ και άρπαξαν το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του αστυνομικού στο παλαιό Φάληρο εκτιμούν ότι έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί, οι οποίοι και ψάχνουν τα στοιχεία εκείνα που θα μπορέσουν να "δέσουν" ποινικά την υπόθεση.

Πρόκειται για τον ληστή που εισέβαλε με καλάσνικοφ πριν δυο ημέρες σε μίνι μάρκετ στο παλαιό Φάληρο και τελικά ακινητοποιήθηκε από τον ιδιοκτήτη και διερχόμενους πολίτες. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν και δυο συνεργούς του ηλικίας 23 και 25 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, οι Αρχές ερευνούν αν βρίσκονται πίσω από την αρπαγή, πάλι με το καλάσνικοφ, αυτοκινήτου γυναίκας στην ίδια περιοχή πριν δυο ημέρες. Οι δράστες την είχαν απειλήσει με το πολεμικό όπλο και αφού την κατέβασαν από το αυτοκίνητό της, το άρπαξαν και εξαφανίστηκαν. Το αυτοκίνητο βρέθηκε καμένο μια ημέρα μετά.

Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τα άτομα που ακινητοποίησαν τον αστυνομικό του τμήματος αρχαιοκαπηλίας την ώρα που ήταν μέσα στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο για δουλειά της Ασφάλειας, και του το άρπαξαν. Το αυτοκίνητο βρέθηκε λίγες μέρες αργότερα, εγκαταλελειμμένο, στη Νέα Σμύρνη.

Η ομάδα των νεαρών φαίνεται ότι ήταν η ίδια και στην απόπειρα ληστείας στο μίνι μάρκετ όπου ο ένας από τους δράστες δεν δίστασε να πυροβολήσει με το καλάσνικοφ μέσα στο κατάστημα, με αποτέλεσμα να προκληθούν ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές και να μην τραυματιστεί κάποιος από τους διερχόμενους ή από όσους ήταν μέσα στο μαγαζί.

Ο ένας από τους δράστες που ακινητοποιήθηκε από πολίτες, μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο μετά από τη συμπλοκή, στην προσπάθεια των πολιτών να του αρπάξουν το καλάσνικοφ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ