ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία έξω από το Β' νεκροταφείο: Τι λέει ο πατέρας του 32χρονου θύματος

Δολοφονία έξω από το Β' νεκροταφείο: Τι λέει ο πατέρας του 32χρονου θύματος
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Για «πληρωμένους δολοφόνους» έκανε λόγο ο πατέρας της 32χρονης γυναίκας που βρέθηκε δολοφονημένη στο Β’ νεκροταφείο το βράδυ της Τετάρτης και ζήτησε να ανοίξουν οι υποθέσεις που χειριζόταν η κόρη του, η οποία εργαζόταν στο Δικαστικό Τμήμα του ΣΔΟΕ.

«Να βγει το ΣΔΟΕ και να πει τι υποθέσεις είχε το κορίτσι στα χέρια του», ζήτησε ο πατέρας της 32χρονης μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Ant1 και απαντώντας σχετικά, είπε ότι η κόρη του είχε κατά καιρούς δεχθεί απειλές –όπως όσοι εργάζονται σε τέτοιες θέσεις, σημείωσε ο ίδιος-, όχι όμως τώρα τελευταία.

«Ήταν πληρωμένος δολοφόνος», τόνισε και πρόσθεσε «ορκίζομαι στον τάφο του παιδιού μου ότι θα μπω μέσα στη φυλακή και θα τον σκοτώσω».

Όπως είπε, η δολοφονία έγινε σε κεντρικό σημείο και άρα ήταν προσχεδιασμένη από κάποιον που είχε πάει εκεί με σκοπό να τη δολοφονήσει. Την μαχαίρωσε πισώπλατα, είπε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι αν είχε σοβαρές υποθέσεις, "έπρεπε να την φυλάνε μέρα-νύχτα".

Μιλώντας αργότερα σε δημοσιογράφους, ο πατέρας είπε ακόμα ότι η κόρη του του είχε πει ότι «είχε τη λίστα Λαγκάρντ και άλλες 5-6 λίστες» στα χέρια της.

Η διευθύντρια της Α’ ΔΟΥ Πειραιά Α. Γερακούδη, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, έκανε λόγο για ένα «πολύ καλό κορίτσι, διαμάντι, με σπουδές, φιλική με όλους, συνάδελφος από τις λίγες, χωρίς πρόβλημα κανένα».

Διευκρίνισε ότι η κοπέλα εργαζόταν στο τμήμα των Ελέγχων, αρνήθηκε ωστόσο να υποστηρίξει ή να διαψεύσει τις καταγγελίες του πατέρα της, σημειώνοντας ότι αυτά είναι θέματα των Αρχών.

Πιτσιλής: Οι υπηρεσίες μας στη διάθεση της ΕΛ.ΑΣ.

«Είμαστε συγκλονισμένοι από τη βάναυση δολοφονία της υπαλλήλου μας, Θεοδώρας Ζέμπερη, στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών. Επικοινώνησα εχθές το βράδυ, αμέσως μόλις πληροφορήθηκα το τραγικό περιστατικό, με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και του ανέφερα ότι οι υπηρεσίες μας είναι στη διάθεση των διωκτικών αρχών της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να παράσχουν κάθε πληροφορία, που θα μπορούσε να βοηθήσει στη διαλεύκανση του στυγερού αυτού εγκλήματος» δήλωσε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, σχετικά με τη δολοφονία της υπαλλήλου της ΑΑΔΕ.

Ο κ. Πιτσιλής εξέφρασε τα βαθύτατα συλλυπητήρια, εκ μέρους όλου του προσωπικού της Α.Α.Δ.Ε., στην οικογένεια και τους οικείους της.

Το χρονικό της δολοφονίας

Η 32χρονη είχε χάσει φιλικό της πρόσωπο και γι’αυτό το λόγο βρισκόταν στο νεκροταφείο.

Οι αστυνομικοί επιμένουν ότι το θύμα καταδιώχθηκε άγρια από το δολοφόνο πριν την αφήσει αιμόφυρτη με μαχαιριές στην πλάτη.

Η γυναίκα έπεσε νεκρή κοντά στην είσοδο του Β’ νεκροταφείου στην οδό Τραλλέων και ο δράστης εξαφανίστηκε.

Οι αστυνομικοί του ανθρωποκτονιών που έφτασαν στο σημείο, διαπίστωσαν ότι υπήρχαν κηλίδες αίματος σε πολύ μεγάλη απόσταση και εκτιμούν ότι ο δράστης κυνηγούσε τη γυναίκα, η οποία όμως δεν πρόλαβε να ζητήσει βοήθεια. Η γυναίκα βρισκόταν μέσα στο νεκροταφείο όταν δέχτηκε την πρώτη μαχαιριά, ανάμεσα σε δυο μνήματα, που όμως βρίσκονται σε απόσταση από το σημείο που βρέθηκε νεκρή.

Ο ιατροδικαστής θα κάνει νεκροψία - νεκροτομή για να βρει περισσότερα στοιχεία.

Πάντως οι πρώτοι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο διέκοψαν ακόμα και την κυκλοφορία του συρμού του ηλεκτρικού, καθώς υπήρχαν υπόνοιες ότι ίσως ο δράστης χρησιμοποίησε τον ηλεκτρικό για να διαφύγει.

Η γυναίκα είχε μαζί της την τσάντα της η οποία περιείχε και την ταυτότητα της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ