ΕΛΛΑΔΑ

Τι αναφέρει το ΓΕΕΘΑ για την αναβάθμιση των ελληνικών μαχητικών F-16

Τι αναφέρει το ΓΕΕΘΑ για την αναβάθμιση των ελληνικών μαχητικών F-16
EUROKINISSI/Φωτογραφία αρχείου

Διευκρινίσεις για τη συμφωνία, που έκλεισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, αναφορικά με την αναβάθμιση των F-16 που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, έδωσε το ΓΕΕΘΑ.

Στην ανακοίνωσή του Γενικό Επιτελείο, αναφέρει: «Γνωρίζεται ότι μετά την έκφραση ενδιαφέροντος για την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 (Letter of Request από 7/2/2017) ζητήθηκε από τις Αρχές των ΗΠΑ να μας γνωστοποιηθεί το κόστος συγκεκριμένης διαμόρφωσης (Έκδοση VIPER), για το σύνολο ή μέρος του στόλου της Πολεμικής Αεροπορίας.

Από τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις, το πρόγραμμα για το σύνολο των αεροσκαφών κοστολογείται έως 2,4 δις δολάρια. Η τελική αναλυτική απάντηση από τις Αρχές των ΗΠΑ (Letter of Offer & Acceptance) αναμένεται εντός των επόμενων ημερών.

Στην παρούσα φάση και με τα μέχρι σήμερα στοιχεία, εξετάζεται η αναβάθμιση μέρους των αεροσκαφών η οποία θα γίνει στην ΕΑΒ, με κόστος που δεν θα υπερβαίνει το 1,1 δις δολάρια και το οποίο θα προσδιοριστεί τελικά μετά από τις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν μεταξύ των φορέων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των Αρχών των ΗΠΑ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ