ΕΛΛΑΔΑ

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι προσαχθέντες για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι προσαχθέντες για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου
EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι οι τρεις προσαχθέντες για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι προσαχθέντες ήταν τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι δεν αποκλείεται να κληθούν εκ νέου για συμπληρωματική κατάθεση. Οι προσαγωγές εντάσσονται στο πλαίσιο της εξέτασης διαφόρων ατόμων για την συλλογή στοιχείων.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών από το απόγευμα της 12ης Οκτωβρίου, όταν άγνωστοι μπήκαν στο γραφείο του, στην οδό Ασκληπιού στα Εξάρχεια, και τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες της δολοφονίας δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Όταν μπήκαν στο γραφείο, έπειτα από προγραμματισμένο ραντεβού, ζήτησαν από τον συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου να βγει έξω ώστε να μείνουν μόνοι τους με τον δικηγόρο. Από αυτήν τη συνομιλία, ο συνεργάτης του διαπίστωσε ότι μιλούσαν σπαστά ελληνικά.

Στη συνέχεια βγήκε έξω αφήνοντάς τους μόνους με τον δικηγόρο, μέχρι τη στιγμή που άκουσε τους πυροβολισμούς και επέστρεψε στο γραφείο, ενώ οι δράστες είχαν ήδη διαφύγει.

Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου τελέστηκε η κηδεία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος (Λεωφ. Ιασωνίδου και Χρυσάνθου Τραπεζούντος). Το «παρών» έδωσαν συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοί του, αλλά και πρόσωπα της πολιτικής σκηνής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ