ΕΛΛΑΔΑ

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, δημοσιεύτηκε κείμενο ανάληψης ευθύνης για την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της Πεύκης, τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης.

Σύμφωνα με το κείμενο, η επίθεση έγινε ως αντίποινα για τη σύλληψη και τον βασανισμό, όπως λένε, του 16χρονου Κώστα Μπ. στα Εξάρχεια, από τους αστυνομικούς κατά την αντιφασιστική διαδήλωση για τη μνήμη του Κώστα Φύσσα.

«Οι ενέργειες κατά της αστυνομίας, είναι ενέργειες δίκαιες και απαραίτητες», αναφέρεται στο κείμενο ενώ ταυτόχρονα εξαπολύουν απειλές ότι το επόμενο χτύπημα θα ακολουθήσει κατά της δικαστικής εξουσίας.

Τέλος, αναφορά γίνεται και στις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη εξερχόμενος από τη αστυνομικό τμήμα της Πεύκης.

«ΥΓ 1: Δεν μπορούμε να αντισταθούμε στον πειρασμό να σχολιάσουμε τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη έξω από το "τσαλακωμένο" α.τ. Πεύκης. Ας μην υπόσχεται καταστάσεις που δεν θα καταφέρει να πραγματοποιήσει, ακόμα και αν γίνει ποτέ πρωθυπουργός. Το νοσηρό όραμά του για μια κοινωνία τάξης και ασφάλειας στην υπηρεσία του Κεφαλαίου, όπως δεν πραγματοποιήθηκε στο παρελθόν (ακόμα και όταν ήταν υπουργός), όνειρο θα μείνει και στο μέλλον. Ο κόσμος του αγώνα φροντίζει για αυτό», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο ανάληψης ευθύνης.

«ΥΓ 2: Εκτός από την κυβέρνηση και την αστυνομία, συνέχεια έχει και η δικαστική εξουσία. Αυτό φάνηκε και στην απόφαση του εφετείου για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα, τόσο στη διατήρηση των εξοντωτικών ποινών, όσο και στον εκδικητικό εγκλεισμό συντρόφων σε απομακρυσμένες φυλακές», καταλήγει το κείμενο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ