ΕΛΛΑΔΑ

Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης φυτεύτηκε η «βελανιδιά της ζωής»

Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης φυτεύτηκε η «βελανιδιά της ζωής»
Thestival.gr

Μία βελανιδιά, δέντρο – σύμβολο δύναμης και αντοχής, φυτεύτηκε συμβολικά στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης ως υπενθύμιση της μόνιμης και επιτακτικής ανάγκης για δωρεά οργάνων και ιστών.

Η βελανιδιά φυτεύτηκε στην πλατεία Αριστοτέλους, σε μία πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κόσμου για την ανάγκη συνδρομής σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη τη μεταμόσχευση.

Βίντεο από ThestivalGr

«Η βελανιδιά συμβολίζει την δύναμη και μένει αιώνια για να επισημαίνει στον κόσμο τη σημαντική συνδρομή δωρητών οργάνων, οι οποίοι με τη δωρεά τους δίνουν ζωή σε συνανθρώπους μας», τόνισε η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Καλυψώ Γούλα.

Παρουσιαστές της εκδήλωσης ήταν οι πρωταθλητές κολύμβησης και σφαιροβολίας στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Μεταμοσχευμένων Καρδιάς Πνεύμονα, Δημήτρης Αφεντούλης και Κυριάκος Ζαχαριάδης, αντίστοιχα, ενώ η πλατεία Αριστοτέλους γέμισε με τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρα του κεντρικού δήμου και της μπάντας δρόμου του «Κρουστόφωνου».

Η δράση έγινε στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Δέντρο της ζωής» που διοργάνωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Μεταμοσχευμένων Καρδιάς-Πνεύμονα «Η Σκυτάλη» και την υποστήριξη του Παραρτήματος Βορείου Ελλάδος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ