ΕΛΛΑΔΑ

Ο Τσιάρτας, η «γαλανόλευκη» και η απάντηση Μπαντή

Ο Τσιάρτας, η «γαλανόλευκη» και η απάντηση Μπαντή
Twitter/@PrimeministerGR

Μετά τη δημόσια τοποθέτησή του στο θέμα της αλλαγής φύλου στα 15 έτη, ο Βασίλης Τσιάρτας πήρε θέση και στο ζήτημα της ελληνικής σημαίας. 

Όπως έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter, «την ελληνική σημαία πρέπει να κρατάνε μόνο Έλληνες».

Μάλιστα, ακολούθησε δεύτερο, διευκρινιστικό Tweet για «όσους δεν κατάλαβαν».

Τα σχόλιά του ήρθαν ως απάντηση στην επίσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου του Αμίρ – του 11χρονου προσφυγόπουλου από το Αφγανιστάν και παρ’ολίγον σημαιοφόρου που δέχτηκε επίθεση με πέτρες στο σπίτι του – και το συμβολικό δώρο του πρωθυπουργού που του χάρισε τη γαλανόλευκη.

Τα Tweet του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή προκάλεσαν την αντίδραση των χρηστών στα social media, μεταξύ αυτών και του τερματοφύλακα του Πανιωνίου, Γιώργου Μπαντή, ο οποίος με ένα ποστ του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, προέτρεψε τους Έλληνες να πανηγυρίσουν, βγάζοντας, όμως, πρώτα τη φόρμα με το εθνόσημο από τον Γερμανό προπονητή, Ότο Ρεχάγκελ που το 2004 οδήγησε την Εθνική στην κατάκτηση του πρώτου της ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

O Γιώργος Μπαντής έχει μιλήσει δημοσίως για το υγιές ποδόσφαιρο, τις Σκουριές και την υπόθεση της Ηριάννας. Μάλιστα, με πρωτοβουλία δική του ξεκίνησε η λίστα συλλογής υπογραφών στήριξης από συναδέλφους του αθλητές για την Ηριάννα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ