ΕΛΛΑΔΑ

Διαμαρτυρία κατοίκων και φορέων της Ελευσίνας για το διαλυτήριο

Διαμαρτυρία κατοίκων και φορέων της Ελευσίνας για το διαλυτήριο
Eurokinissi/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Διαμαρτυρία ενάντια στην επανεγκατάσταση ναυπηγείου-διαλυτήριου πλοίων στη θέση Καλυμπάκι, σε επαφή με τον οικισμό, πραγματοποίησαν κάτοικοι, φορείς, επιτροπές και κινήσεις της Ελευσίνας.

Οι πολίτες συγκεντρώθηκαν στην Ηρώδου Αττικού, ενώ ο δήμαρχος της Ελευσίνας, Γ. Τσουκαλάς, καθώς και εκπρόσωποι της αντιπεριφέρειας και του Δημοτικού Συμβουλίου, συναντήθηκαν με τον υπουργό Επικρατείας, Χρ. Βερναρδάκη, για να καταθέσουν τα αιτήματά τους.

«Θέσαμε τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο υπουργός φαίνεται ότι αντιμετωπίζει θετικά το αίτημά μας και μας υποσχέθηκε να παρέμβει στον υπουργό Ναυτιλίας, έτσι ώστε να δοθεί λύση με νομοθετική ρύθμιση. Μας ανέφερε άλλα προηγούμενα νομοθετικών ρυθμίσεων, τα οποία επιλύουν εντάσεις και διαφωνίες που έχουν υπάρξει ανάμεσα σε θεσμικούς φορείς. Πολύ σύντομα, μας είπε ότι θα μας ενημερώσει. Θα είμαστε σε επαφή. Μεταφέραμε στον υπουργό ότι υπάρχει δυνατότητα επίλυσης» επισήμανε ο δήμαρχος της Ελευσίνας, όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο και πρόσθεσε: «Αυτά που ζητάμε είναι μικρότερα από αυτά που έχουν δοθεί σε άλλες πόλεις όπως στην Πάτρα και στο Κερατσίνι. Αισιοδοξούμε ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα».

4279769

Πηγή: eurokinissi

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής, Ταξιάρχης Φαρμάκης, ανέφερε: «Στηρίζουμε τις προτάσεις του Δήμου. Ο υπουργός εκτίμησε ιδιαίτερα ότι ο Δήμος, η Περιφέρεια, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Δυτικής Αττικής και η Επιτροπή παραλίας, είναι όλοι ενωμένοι και διεκδικούν τους δύο αυτούς χώρους» και επανέλαβε την δέσμευση του κ. Βερναρδάκη για επικοινωνία του με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, για να γίνει νομοθετική ρύθμιση.

Από την Επιτροπή κατοίκων παραλίας, η κ. Ηρακλεία Πέππα, υποστήριξε ότι «η Ελευσίνα είναι μία από τις πέντε ιερές πόλεις της Αττικής, μία από τις πιο βεβαρημένες πόλεις και παράδειγμα προς αποφυγή, καθώς όλοι λένε δεν θέλουμε να γίνουμε Ελευσίνα. Είναι μία παραλιακή πόλη, που δεν έχει κανένα κομμάτι παραλιακού μετώπου δικό της».

Επιπλέον, η κ. Πέππα επισήμανε: «Ερχόμαστε σήμερα, εν έτει 2017, να πούμε ότι δεν γυρίζουμε πίσω. Τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης ή μη της κρίσης, δεν έχει σημασία, κάποιες βιομηχανίες σταμάτησαν να λειτουργούν, μία από αυτές το διαλυτήριο Μπακόπουλου πάνω στο παραλιακό μέτωπο. Έχοντας παύσει τη λειτουργία του από το 2011, χωρίς να έχει καμία άδεια, ούτε περιβαντολλογική, ούτε οικονομική, ούτε λειτουργίας, ζητά μέσω του καινούριου του ιδιοκτήτη να επαναλειτουργήσει. Πάλι δηλαδή ξαναγυρίζει η Ελευσίνα στη δεκαετία του ’70. Αυτό δεν μπορεί να γίνει. Δεν μπορεί σε μία πόλη να έχουμε δύο διαλυτήρια, τσιμεντάδικο, το ΤΙΤΑΝ, τα ΕΛΠΕ, που γιγαντώθηκαν».

Ακόμη τόνισε, ότι οι κάτοικοι «διεκδικούν μία άλλη προοπτική για την Ελευσίνα. Κι αυτή η προοπτική συνδέεται άμεσα από την απελευθέρωση του παραλιακού μετώπου. Η Ελευσίνα είναι παραλιακή πόλη και πρέπει να βγουν οι κάτοικοι, πρέπει να βγει η πόλη στη θάλασσα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ