Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων: Ο Κουφοντίνας δικαιούται άδεια
Πηγή: eurokinissi/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Θέση για την άδεια την οποία πήρε ο Δημήτρης Κουφοντίνας έλαβε η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, η οποία σημειώνει μεταξύ άλλων, πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας δικαιούται την εν λόγω άδεια.

Διαβάστε επίσης

Παράλληλα διευκρινίζει ότι θα την είχε πάρει νωρίτερα, εάν δεν είχε παραβιάσει την άδειά του ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία σημειώνει ακόμα ότι ο Κουφοντίνας πληροί τα κριτήρια χορήγησης της άδειας, καθώς όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει υποπέσει σε κανένα πειθαρχικό παράπτωμα μέσα στη φυλακή. «Οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται. Ακόμα και όταν διαπιστώνουμε ότι μπορεί να αγγίζουν τις αντοχές της κοινωνίας μας», τονίζεται ακόμα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας έχει ως εξής:

«Το καλοκαίρι ως η εποχή του "όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω" παρήλθε. Προσδοκούμε ότι θα παρέλθει και από την πολιτική ζωή του τόπου και θα σταματήσει επιτέλους η διαφωνία και οι αντιδικίες για τα αυτονόητα. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας πήρε μία άδεια την οποία δικαιούται και είναι βέβαιο ότι αν δεν είχε παραβιάσει την άδειά του ο Χριστόδουλος Ξηρός, θα την είχε πάρει πολύ νωρίτερα.  

Αλήθεια, ποιο κριτήριο δεν τηρείται για την χορήγηση αυτής της άδειας, όταν το μόνο που είναι εν ισχύ τελικά από όλα όσα είχαν προβλεφθεί κατά την πρώτη ισχύ του θεσμού των αδειών, έχει παραμείνει μόνο ένα και συγκεκριμένα αυτό της "προσδοκίας για καλή χρήση της άδειας".  

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει υποπέσει σε κανένα πειθαρχικό παράπτωμα μέσα στην φυλακή, πληροί κατά τη γνώμη μας τα κριτήρια χορήγησης της άδειας και οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται. Ακόμα και όταν διαπιστώνουμε ότι μπορεί να αγγίζουν τις αντοχές της κοινωνίας μας.  

Dura lex, sed lex

Υ.Γ.: Δεν κάνουν οι καλοί νόμοι καλές κοινωνίες, οι καλές κοινωνίες κάνουν καλούς νόμους».


Διαβάστε επίσης

Αντίδραση της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα για τη νέα άδεια Κουφοντίνα

Επίθεση τουρκικού ΥΠΕΞ στην ελληνική δικαιοσύνη για την άδεια στον Κουφοντίνα

Κοντονής κατά Στέιτ Ντιπάρτμεντ για άδεια Κουφοντίνα: Ο νόμος τηρείται για όλους

Πάιατ: Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την ανάδυση της Ελλάδας από την κρίση