Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα κατά της τρίτης αξιλόγησης (pics)
Πηγή: eurokinissi

Συλλαλητήριο διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα λόγω της «αντιλαϊκής επίθεσης, που ξεδιπλώνεται με τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης».

Διαβάστε επίσης

Όπως τόνισαν οι ομιλητές μέλη του ΠΑΜΕ η τρίτη αξιολόγηση θα επιφέρει νέα βάρη στις πλάτες των εργαζόμενων και των συνταξιούχων και θα θιγούν εργασιακά δικαιώματα με σοβαρότερο πλήγμα στο δικαίωμα στην απεργία.

Το παρών στη συγκέντρωση έδωσαν μέλη του ΚΚΕ με επικεφαλής το γενικό γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος έκανε λόγο για τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων ενώ ταυτόχρονα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη για κούφια λόγια. Συγκεκριμένα ο κ.Κουτσούμπας δήλωσε:

«Οικονομική κρίση και καπιταλιστική ανάπτυξη έχουν κοινό παρανομαστή: Το τσάκισμα των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων. Η αισιοδοξία δεν βρίσκεται στα κούφια λόγια του κυρίου Τσίπρα ή του κυρίου Μητσοτάκη για την δίκαιη ανάπτυξη. Η αισιοδοξία για τον λαό μας βρίσκεται μόνο στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης, στην γρήγορη ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, στην κοινωνική συμμαχία, στην πάλη, σε όλα τα μέτωπα και στην πολύμορφη ενίσχυση του ΚΚΕ».

4282821

Πηγή: Eurokinissi

Σε κλιμάκωση του αγώνα της εργατικής τάξης σε όλη την Ελλάδα κάλεσε ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, που έκανε την κεντρική ομιλία. Το ΠΑΜΕ έκανε κάλεσμα για μαζική αντίσταση σε όσα έρχονται και συνέχιση των κινητοποιήσεων και του αγώνα ενάντια στα «βάρβαρα» και «αντιλαϊκά» μέτρα.

4282852

Πηγή: Eurokinissi

4282861

Πηγή: Eurokinissi

4282862

Πηγή: Eurokinissi

 


Διαβάστε επίσης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα (pics)

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην πλατεία Συντάγματος σήμερα

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην πλατεία Συντάγματος την Παρασκευή

Πρόταση μομφής: Τι προβλέπει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής