ΕΛΛΑΔΑ

Τρία χριστουγεννιάτικα μπαζάρ φέρνουν τις γιορτές στη Θεσσαλονίκη πιο κοντά

Τρία χριστουγεννιάτικα μπαζάρ φέρνουν τις γιορτές στη Θεσσαλονίκη πιο κοντά
ΜΜΣΤ

Το ΜΜΣΤ επιστρέφει δυναμικά στο πολιτιστικό γίγνεσθαι και βρήκε μια επιπλέον αφορμή για να γιορτάσει μαζί με εμάς την “επάνοδο” του στην ατζέντα της χώρας. Έχοντας επαναλειτουργήσει, μετά τη διακοπή της λειτουργίας του επί εξάμηνο και πλέον λόγω οικονομικών δυσχερειών, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης διοργανώνει για 15η συνεχή χρονιά το μεγάλο bazaart του με το οποίο και καλωσορίζει το πνεύμα των Χριστουγέννων που πλησιάζουν.

Στο πρώτο bazaart για την πόλη της Θεσσαλονίκης φέτος, καλλιτεχνικές εκδόσεις, διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα, μοναδικά ρούχα (flee market) και έργα Ελλήνων δημιουργών (art market) που διατέθηκαν από τους καλλιτέχνες αποκλειστικά για τη διοργάνωση αναζητούν τον φιλότεχνο ιδιοκτήτη τους.

Το μπαζάρ του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ) θα είναι ανοιχτό το Σάββατο 28 Νοεμβρίου από τις 11 το πρωί ως τις 6.30 το απόγευμα και την Κυριακή 29 Νοεμβρίου απ τις 11 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.

Επιπλέον

Tην Κυριακή 29 Νοεμβρίου διοργανώνεται -υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη και του Δήμου Θεσσαλονίκης- το 39ο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι της Ευαγγελικής Εκκλησίας Γερμανόγλωσσων. Το παζάρι πλήρως οργανωμένο έτσι που να “θυμίζει” τα μνημειώδη χριστουγεννιάτικα παζάρια της Νυρεμβέργης, της Βιέννης, του Μονάχου (γερμανόφωνων πόλεων με παράδοση αιώνων στις χριστουγεννιάτικες γιορτές) θα πραγματοποιηθεί στη Γερμανική Σχολή στην Πυλαία, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Στην αυλή της Σχολής θα προσφέρονται λαχταριστά γερμανικά λουκάνικα, πατατοσαλάτα και ζεστό κόκκινο κρασί μαζί με άλλες γερμανικές λιχουδιές υπό τους ήχους της μελωδικής χριστουγεννιάτικης μουσικής των χορωδιών που θα συνοδεύουν τους επισκέπτες στη βόλτα τους, προσκαλώντας τους να ξεκουραστούν στο φουαγιέ της Σχολής. Η γιορτή με ειδικές εκδηλώσεις για τους μικρούς μας φίλους, ξεκινά στις 10 το πρωί και ολοκληρώνεται στις 3 μ.μ.

Τέλος, εκδόσεις υψηλής ποιότητας με έκπτωση 40% προσφέρει το βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ (Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τράπεζας) από την Τρίτη 1 ως και το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στο βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ (Τσιμισκή 11) στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα στις εγκαταστάσεις του βιβλιοπωλείου από την 1η ως και τις 5 Δεκεμβρίου θα διατίθενται με έκπτωση 50% τα πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα στολίδια, κάρτες, λευκώματα, βιβλία και αντικείμενα που φέρουν τη σφραγίδα του ΕΛΙΑ (Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ