ΕΛΛΑΔΑ

Η ιστορία του 15χρονου Jimmy από την Τανζανία και η επέμβαση που θα αλλάξει τη ζωή του

Η ιστορία του 15χρονου Jimmy από την Τανζανία και η επέμβαση που θα αλλάξει τη ζωή του
Facebook/T.O.M. Smile

Συγκίνηση προκαλεί η ιστορία ενός παιδιού από την Τανζανία που σε ηλικία περίπου 5 ετών έχασε τα πόδια του και σαν να μην έφτανε αυτό τον εγκατέλειψε και η οικογένειά του... 

Ο Jimmy όμως κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσκολίες της ζωής, όταν οι άνθρωποι από την φιλανθρωπική οργάνωση Τanzanian Οrphans Μission, τον πήραν στις εγκαταστάσεις τους, τον φρόντισαν, ενώ κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να μεταφερθεί στην Πάτρα, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση.

Ο Jimmy, όπως αναφέρει η ΜΚΟ στην ιστοσελίδα της, είναι το παιδί μιας πολυμελής οικογένειας, όπως είναι οι περισσότερες στην Αφρική. Η δουλειά του ήταν βοσκός στα χωράφια μιας περιοχής κοντά στο ορφανοτροφείο τους.

Ένα απόγευμα που έβρεχε πολύ, το παιδί έτρεξε πίσω στο σπίτι. Εκεί, βρισκόταν μόνο η αδελφή του. Εξαντλημένος, ξάπλωσε κοντά στην φωτιά για να ξεκουραστεί ενώ η αδελφή του πήγε να φέρει μερικά ξύλα.

Ξαφνικά στο σπίτι ξέσπασε πυρκαγιά και το μικρό αγόρι ένοιωσε τα πόδια του να καίγονται. Η μητέρα του τον πήγε στο νοσοκομείο, όπου και οι γιατροί προχώρησαν σε ακρωτηριασμό των κάτω άκρων.

Η θλιβερή αυτή ιστορία συνεχίζεται με την εγκατάλειψη του παιδιού από την οικογένεια, για λόγους που δεν έχουν γίνει γνωστοί. Καθώς δεν είχαν χρήματα, για να του αγοράσουν αναπηρικό καροτσάκι, το αγόρι περπατούσε, με τα χέρια του.

Στη συνέχεια, πήγε να ζήσει με την γιαγιά του, όπου τον βρήκαν τα μέλη της οργάνωσης και τον πήραν στις εγκαταστάσεις τους. Οι εθελοντές της οργάνωσης ξεκίνησαν μια εκστρατεία προκειμένου να τοποθετηθούν τεχνητά πόδια στο 15χρονο, σήμερα, αγόρι. Έτσι, έφθασαν μέχρι τον καθηγητή ορθοπεδικής του ΠΓΝΠ, Μ. Τυλλιανάκη, ο οποίος όταν είδε φωτογραφίες του μικρού, πρότεινε να τον φέρουν στην Πάτρα για να την λεπτή και πρωτοποριακή επέμβαση.

«Αυτές τις ημέρες δεν μπορεί να πει πολλά γιατί πονάει, παίρνει παυσίπονα αλλά είναι στο στάδιο της ανάρρωσης. Αυτή την στιγμή είναι ζαλισμένος και σε στάδιο αναμονής. Οπωσδήποτε είναι αισιόδοξος και πολύ χαρούμενος με ό,τι γίνεται και με την αγάπη που έχει πέσει επάνω του. Ήταν ένα όνειρό που δεν πίστευε ποτέ ότι θα γίνει πραγματικότητα, στην χώρα του, πάνω στα χωριά της Τανζανίας όπου η κατάσταση είναι πολύ πρωτόγονη, ποτέ δεν πίστευε ότι μπορεί να γίνει αυτό στην ζωή του». Αυτά δήλωσε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο Αλέξανδρος Χαραλαμπίδης, μέλος της οργάνωσης, όπως γράφει το patrastimes.gr.

«Το επόμενο βήμα, αφού αναρρώσει, ίσως μετά από έναν μήνα, είναι η τοποθέτηση των τεχνητών μελών. Έχουμε μια άλλη προσφορά από κάποιον τεχνίτη που έχει αναλάβει να του φτιάξουμε τα τεχνητά μέλη. Αφού φτιαχτούν και τοποθετηθούν θα αρχίσουν οι φυσικοθεραπείες για να μάθει να περπατάει. Έχουμε ακόμα δρόμο. Ελπίζω να βρούμε λύση και με την παραμονή του παιδιού στην Ελλάδα και όλα να πάνε καλά», εξηγεί ο κ. Χαραλαμπίδης.

Το όνειρό του, είναι μια μέρα να μπορέσει παίξει ποδόσφαιρο και να σπουδάσει ιατρική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ