ΕΛΛΑΔΑ

Σύμη: Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν στη θάλασσα - Χωρίς ρεύμα το νησί

Σύμη: Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν στη θάλασσα - Χωρίς ρεύμα το νησί
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χωρίς ρεύμα από τις 6 το απόγευμα παραμένει η Σύμη λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που έπληξαν το νησί και που προκάλεσαν αρκετά προβλήματα.

 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Παπακολοδούκας, η βλάβη στον σταθμό της ΔΕΗ δεν αναμένεται να φτιαχτεί άμεσα και έτσι το νησί θα παραμείνει χωρίς ρεύμα όλη την διάρκεια της νύκτας.

Στο νησί μεταβαίνει εκτάκτως ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, προκειμένου να συντονίσει το έργο προσωρινής αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε η ισχυρή νεροποντή στο νησί.

Ο κ. Σαντορινιός, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει αυτή στη στιγμή είναι στο γιαλό, όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση νερών και λάσπης, ενώ αναφορικά με τα τρία ΙΧ που έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά και έχουν πέσει στο λιμάνι, πρόσθεσε ότι με πλωτό του λιμενικού μεταφέρονται από την Κάλυμνο βατραχάνθρωποι του λιμενικού σώματος προκειμένου να ερευνήσουν αν υπάρχει μέσα σε αυτά κάποιο εγκλωβισμένο άτομο.

Δήλωσε επίσης, ότι μηχανήματα του στρατού από τη Ρόδο αναμένεται να μεταφερθούν αύριο με το πλοίο της γραμμής στη Σύμη προκειμένου να συνδράμουν στα έργα αποκατάστασης, μετά τις μεγάλες ζημιές που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στο νησί.

Με πλωτό σκάφος του λιμενικού σώματος, αναμένεται να μεταφερθούν στις 10 το βράδυ, 10 άτομα από τον πυροσβεστικό σταθμό Ρόδου, προκειμένου να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των ζημιών που προκλήθηκαν στο νησί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Επίσης, στις 12 τα μεσάνυχτα, με οχηματαγωγό πλοίο θα μεταφερθούν από τη Ρόδο και πυροσβεστικά οχήματα.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος της Σύμης, ανέφερε πως περισσότερα από 10 αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί στη θάλασσα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, ενώ ανέφερε ότι άλλα 30 αυτοκίνητα λόγω των ορμητικών νερών έχουν παρασυρθεί σε διαφορετικά σημεία του νησιού.

«Τέτοιο καιρικό φαινόμενο δεν έχουμε ξαναδεί. Εύχομαι να μην υπάρχει κάποιο θύμα» ανέφερε ο κ. Παπακολοδούκας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μιλώντας για "τεράστια καταστροφή".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ