ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Αναβλήθηκε η αυριανή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Κακοκαιρία: Αναβλήθηκε η αυριανή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής
CNN Greece/Λευτέρης Παρτσάλης

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για αύριο, Πέμπτη, συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με απόφαση της Περιφερειακής Αρχής Αττικής. Λόγος της αναβολής η ενασχόληση του δυναμικού της Περιφέρειας με την αντιμέτωπη της σημερινής καταστροφής που είναι σε εξέλιξη, με «απώλειες ανθρώπινων ζωών, αναζήτηση αγνοουμένων και μεγάλης έκτασης ζημιές», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η ένταση και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τρόπου εκδήλωσης της καταιγίδας, σημειώνεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας, έθεσαν όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες σε συναγερμό, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις τραγικές επιπτώσεις, να καταγράψουν και να αποκαταστήσουν τις μεγάλες ζημιές.

Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει με όλο το διαθέσιμο προσωπικό και τα μέσα, στο έργο των συναρμόδιων υπηρεσιών.

Υπογραμμίζει επίσης πως οι υπηρεσίες, τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Περιφερειακών Ενοτήτων, βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση και συντονισμένα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την προστασία και υποστήριξη των κατοίκων των περιοχών αυτών.

Παράλληλα, εκφράζεται η ετοιμότητα των υπηρεσιών της Περιφέρειας να παρέμβουν όπου κριθεί απαραίτητο, συνδράμοντας την Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ, την Αστυνομία και τις λοιπές κρατικές και δημοτικές υπηρεσίες.

Για το λόγο αυτό, καταλήγει η ανακοίνωση, και με δεδομένη την πρωτοφανή ένταση και επικινδυνότητα των φαινομένων, το εύρος των καταστροφών και την ανάγκη τόσο οι πολιτικοί προϊστάμενοι όσο και το προσωπικό των Περιφερειακών Ενοτήτων να παραμείνουν σε ετοιμότητα, να παρακολουθούν και να παρεμβαίνουν στην εξέλιξη του φαινομένου αλλά και την αποκατάσταση των κρίσιμων και νευραλγικών λειτουργιών στις πληγείσες περιοχές, «θεωρούμε αυτονόητη την αναβολή του για 16/11/2017 προγραμματισμένου Περιφερειακού Συμβουλίου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ