ΕΛΛΑΔΑ

Αποχώρησαν από την ΕΣΗΕΑ οι αντιεξουσιαστές

Αποχώρησαν από την ΕΣΗΕΑ οι αντιεξουσιαστές
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Αποχώρησαν λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ οι περίπου 40 αντιεξουσιαστές που πραγματοποίησαν κατάληψη στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, στην οδό Ακαδημίας.

Οι αντιεξουσιαστές είχαν καταλάβει όλο το κτίριο, τα γραφεία κι είχαν ανέβει μέχρι και την ταράτσα.

Πρόκειται για τη δεύτερη κατάληψη που πραγματοποιείται αφού, περίπου 100 άτομα βρίσκονται μέσα στο Πολυτεχνείο, πραγματοποιώντας κατάληψη του χώρου. Οι αντιεξουσιαστές είχαν βάλει θρανία για οδοφράγματα στις πόρτες στο κτίριο Γκίνη, ενώ είχαν μέσα πολλές πέτρες και πολεμοφόδια.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά ήθελαν «να ακυρώσουν «τη διαδικασία που επιτρέπει σε υπουργούς, πρωθυπουργούς και ανθρώπους που προστατεύονται πίσω από τους πάνοπλους φασίστες της ΕΛΑΣ, να καταθέτουν στεφάνια.»

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση σε γνωστό ιστότοπο των αντιεξουσιαστών, η κατάληψη στην ΕΣΗΕΑ έγινε ως ένδειξη αλληλεγγύης στον «αναρχικό αιχμάλωτο πολέμου Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου».

Όπως αν'εφερε η ίδια ανάρτηση, «επιλέξαμε την Ένωση των δημοσιογράφων, διότι ο ρόλος τους διαχρονικά εξυπηρετεί τα πολιτικά συμφέροντα της εκάστοτε εξουσίας και υπηρετεί την οικονομική ελίτ. Απευθυνόμενοι στην κοινωνία παρουσιάζουν όσους και όσες αντιστέκονται στο καθεστώς ως εχθρούς της. Οι μόνοι εχθροί της κοινωνίας είναι το κράτος και το κεφάλαιο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ