ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχείς περιπολίες στη Δυτική Αττική-Πώς σχολιάζει η ΕΛΑΣ τα περί μετακίνησης οχήματος της ΟΠΚΕ

Συνεχείς περιπολίες στη Δυτική Αττική-Πώς σχολιάζει η ΕΛΑΣ τα περί μετακίνησης οχήματος της ΟΠΚΕ
(EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

Τριάντα περιπολικά της Άμεσης Δράσης περιπολούν σε κάθε βάρδια στην περιοχή της Μάνδρας, αλλά και στη Νέα Πέραμο, μετά τη μεγάλη καταστροφή που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, για να αποτρέψουν περιπτώσεις πλιάτσικου. 

Ειδικότερα, σήμερα, Δευτέρα έχουν διατεθεί συνολικά 249 αστυνομικοί, που στελεχώνουν 3 Ο.Π.Κ.Ε., 85 εποχούμενες και πεζές περιπολίες και 6 Ομάδες ΔΙΑΣ και συνολικά από 16 Νοεμβρίου, έχουν διατεθεί 1.421 αστυνομικοί με ανάλογο αριθμό μέσων.

Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι την ίδια ώρα για όλο τον νομό Αττικής περιπολούν 38 περιπολικά σε κάθε βάρδια.

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί μιλώντας στο CNN Greece και σχολιάζοντας το θέμα που έχει προκύψει με το εάν μετακινήθηκε ή όχι ένα αυτοκίνητο της ΟΠΚΕ από τη Δυτική Αττική για το σπίτι του πρωθυπουργού έλεγαν:

«Από την πρώτη στιγμή οι δυνάμεις ενισχύθηκαν στο έπακρο σε περιπολικά και ομάδες ΔΙΑΣ, για να αποφεύγονται περιστατικά κλοπών σε σπίτια πολιτών που είχαν υποστεί καταστροφή από τη θεομηνία. Για αυτό και άλλωστε μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί περισσότερα από δέκα άτομα. Η ΟΠΚΕ είναι μία ομάδα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (βαρύ οπλισμό, αλεξίσφαιρα αυτοκίνητα) που οπωσδήποτε δεν θα μπορούσε έτσι κι αλλιώς να προσφέρει αυτά που θα έπρεπε με βάση τις ανάγκες στη συγκεκριμένη περιοχή».

Στελέχη της Κατεχάκη έλεγαν στο CNN Greece ότι λόγω των αναγκών των μέτρων για την επέτειο του Πολυτεχνείου είχε μετακινηθεί η διμοιρία που βρισκόταν κοντά στο σπίτι του πρωθυπουργού, το οποίο μάλιστα έχει δεχθεί τρεις φορές καταδρομικές επιθέσεις. Το να αντικατασταθεί η διμοιρία με ομάδα ΟΠΚΕ δεν σημαίνει αύξηση των μέτρων καθώς σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί μια διμοιρία με μια ομάδα της ΟΠΚΕ.

Πάντως, οι εντολές που έχουν δοθεί από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, είναι τα περιπολικά και οι ομάδες ΔΙΑΣ που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές να κάνουν συνεχώς περιπολίες και να μην μένουν στατικές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ