ΕΛΛΑΔΑ

Κόρη αστυνομικού από τη Μυτιλήνη το 19χρονο μοντέλο που συνελήφθη στο Χονγκ Κονγκ

Κόρη αστυνομικού από τη Μυτιλήνη το 19χρονο μοντέλο που συνελήφθη στο Χονγκ Κονγκ
Youtube/HK Apple Daily

Στη δημοσιότητα ήρθαν τα στοιχεία του 19χρονου μοντέλου από την Ελλάδα που συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ για μεταφορά κοκαΐνης. Πρόκειται για την Ειρήνη Μελισσαροπούλου με καταγωγή από τη Μυτιλήνη.

Η 19χρονη, κόρη αστυνομικού, συνελήφθη τη Δευτέρα μεταφέροντας 2,6 κιλά κοκαΐνης, αξίας περίπου 300.000 δολαρίων και είναι αντιμέτωπη με βαρύτατη ποινή.

Κινεζικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία της 19χρονης, τα οποία επιβεβαιώνονται και από το τοπικό μέσο ενημέρωσης.

Οι γονείς της νεαρής θεωρούν πως το παιδί τους έχει πέσει θύμα κυκλώματος.

HONG KONG

Το χρονικό της υπόθεσης

Το 19χρονο μοντέλο συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ την Δευτέρα και σύμφωνα με τις πληροφορίες των τελωνειακών Αρχών η γυναίκα μετέφερε τα ναρκωτικά σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε σακίδιο πλάτης.

Η Ελληνίδα ήταν η τέταρτη ξένη γυναίκα που συνελήφθη στη χώρας την τελευταία εβδομάδα με την ίδια κατηγορία.

Οι Αρχές ερευνούν αν και οι τέσσερις προσελήφθησαν από το ίδιο κύκλωμα. Πηγές αναφέρουν πως η 19χρονη αντιμετωπίζει κατηγορίες περί μεταφοράς επικίνδυνων ουσιών.

Στο Χονγκ Κονγκ, η ανώτατη ποινή κάθειρξη για την εν λόγω κατηγορία είναι τα ισόβια.

Η 19χρονη έφτασε στη χώρα από την Αιθιοπία και τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν κατά την διάρκεια ενός ελέγχου ρουτίνας.

«Πιστεύουμε ότι όλα τα ναρκωτικά που κατασχέθηκαν προοριζόταν για τοπική κατανάλωση. Είναι πιθανό οι έμποροι ναρκωτικών να προσπαθούσαν να συγκεντρώσουν ποσότητες πριν από την περίοδο των γιορτών», ανέφερε πηγή των ερευνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ