ΕΛΛΑΔΑ

Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια ο Μ. Βαρβιτσιώτης

Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια ο Μ. Βαρβιτσιώτης
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Τον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια επισκέφθηκε χθες το απόγευμα ο υπεύθυνος μεταναστευτικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπο Αθανασίου.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης χαρακτήρισε «εκρηκτική» την κατάσταση που επικρατεί στη Μυτιλήνη και ιδιαίτερα στη Μόρια.

«Είναι απαράδεκτη για ανθρωπιστικούς λόγους, γιατί βρίσκονται εδώ στοιβαγμένοι 6.500 άνθρωποι σε ένα χώρο που μπορούν να μείνουν 2.500. Είναι όμως απαράδεκτη και γιατί καταδικάζει το νησί σε μια ιδιότυπη ομηρία» ισχυρίστηκε ο ίδιος.

Αναφέρθηκε στις «ευθύνες που πρέπει ν' αναλάβει επιτέλους η κυβέρνηση και να προχωρήσει τα μέτρα αποσυμφόρησης των νησιών, να λειτουργήσει τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης- Τουρκίας με αθρόες επιστροφές ανθρώπων που δεν δικαιούνται άσυλο στη χώρα και να θωρακίσει τα θαλάσσια σύνορά μας».

Επίσης, άσκησε δριμεία κριτική στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, τονίζοντας ότι «ο κ. Μουζάλας απέτυχε στην απόπειρα απόδρασής του στην Ευρώπη και επέστρεψε στα υπουργικά του καθήκοντα. Ελπίζω να αναλάβει και τις ευθύνες του απέναντι στον Ελληνικό λαό και να ζητήσει ένα μεγάλο συγνώμη από τους νησιώτες τους οποίους έχει καταδικάσει σε μια ιδιότυπη ομηρία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ