ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: 250 πρόσφυγες και μετανάστες ευπαθών κατηγοριών αναχώρησαν για Πειραιά

Μυτιλήνη: 250 πρόσφυγες και μετανάστες ευπαθών κατηγοριών αναχώρησαν για Πειραιά
eurokinissi/ Φωτογραφία αρχείου

Περισσότεροι από 250 πρόσφυγες και μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, όπως οικογένειες με παιδιά, γυναίκες μόνες, ηλικιωμένοι και ανάπηροι, αναχώρησαν την Τετάρτη στις 8 το βράδυ από τη Μυτιλήνη για Πειραιά με το πλοίο της γραμμής.

Το πρωί στον Πειραιά θα τους περιμένουν λεωφορεία και συνεργάτες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, προκειμένου να τους μεταφέρουν σε δομές που διατηρούν στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Η σημερινή μετακίνηση έγινε στα πλαίσια της προσπάθειας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, για απεγκλωβισμό από τα νησιά όσο το δυνατόν περισσότερων προσφύγων που χρειάζονται ιδιαίτερη προστασία. "Μια προσπάθεια, που θα ενταθεί", όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο αθηναϊκό πρακτορείο ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου θα γίνει προσπάθεια να απεγκλωβιστούν περί τα 3000 άτομα από τη Μυτιλήνη, στην οποία φιλοξενουνται περίπου 8.500 μετανάστες και πρόσφυγες και να κατευθυνθούν σε διάφορες δομές στο εσωτερικό της Ελλάδας. Ανάλογες αναχωρήσεις αναμένεται να γίνουν και από άλλα νησιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ