ΕΛΛΑΔΑ

Επιθεώρηση στο «Αγία Ζώνη ΙΙ»: Δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν ακόμη σενάρια περί δολιοφθοράς

Επιθεώρηση στο «Αγία Ζώνη ΙΙ»: Δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν ακόμη σενάρια περί δολιοφθοράς
Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Μία πρώτη επιθεώρηση στο δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ» που έχει μεταφερθεί σε ναυπηγείο στα Αμπελάκια Σαλαμίνας πραγματοποίησαν σήμερα, Παρασκευή, πραγματογνώμονες.

Ο ένας πραγματογνώμονας έχει οριστεί από την 5η ανακρίτρια Πειραιά, στην οποία έχει δοθεί η δικογραφία της υπόθεσης και ο άλλος από την ΕΛΥΔΝΑ (Ελληνική Υπηρεσία Διερεύνησης Ναυτικών Συμβάντων).

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πλοίο θα πρέπει να τραβηχτεί σε κάποιο σημείο που να δίνεται η δυνατότητα περισσότερου ελέγχου από τους δύο πραγματογνώμονες και να καθαριστεί επιπλέον.

Υπενθυμίζεται ότι το δεξαμενόπλοιο είχε βυθιστεί στις 10 Σεπτεμβρίου, νοτιοδυτικά της νησίδας Αταλάντης, στον Σαρωνικό κόλπο, έμφορτο με καύσιμα και ανελκύθηκε προχθές από εξειδικευμένα συνεργεία του ομίλου Σπανόπουλου.

Χθες, Πέμπτη, επανήλθαν σενάρια περί δολιοφθοράς στο δεξαμενόπλοιο, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί και ο πλοιοκτήτης τις πρώτες ημέρες του ναυαγίου, τα οποία ωστόσο δεν είναι δυνατόν να απαντηθούν μέσα στις λίγες ημέρες και αν δεν γίνει ενδελεχής έλεγχος στο πλοίο και κυρίως στο μηχανοστάσιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ