ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται προκήρυξη για 8.845 μόνιμες θέσεις εργασίας σε δήμους

Έρχεται προκήρυξη για 8.845 μόνιμες θέσεις εργασίας σε δήμους
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Έτοιμοι έως τις 31η Μαρτίου 2018 αναμένεται να είναι οι προσωρινοί πίνακες επιτυχόντων για τις 8.845 μόνιμες θέσεις εργασίας στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, ενώ η προκήρυξη θα δημοσιοποιηθεί πριν τις γιορτές.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις τους σε όλους τους δήμους της χώρας που έχουν συμπεριληφθεί στην προκήρυξη κατά σειρά προτίμησης. Η σειρά προτίμησης και η μοριοδότηση θα παίξει τον τελικό ρόλο στην επιλογή. Μοναδικός περιορισμός είναι ότι πρέπει στην αίτηση τους, να ενδιαφέρονται για θέση που υπάγεται στην ίδια κατηγορία εκπαίδευσης.

Η μοριοδότηση για την πρόσληψη του νέου προσωπικού θα βασίζεται αφενός στο άρθρο 24 του Ν. 4479/2017 και αφετέρου στο άρθρο 18 του ιδρυτικού νόμου, 2190/1994 του ΑΣΕΠ.

Η προϋπηρεσία, σύμφωνα με πληροφορίες του aftodioikisi.gr, θα παίξει ρόλο στη μοριοδότηση. Συγκεκριμένα, η εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης εφόσον έχει διανυθεί σε αντίστοιχες θέσεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας ΟΤΑ ή νομικών προσώπων αυτών, βαθμολογείται με δεκαεπτά (17) μονάδες ανά μήνα και για συνολική εμπειρία μέχρι είκοσι τέσσερις (24) μήνες.

Ως παράδειγμα αναφέρεται πως εάν ένας υποψήφιος έχει εργαστεί για διάστημα δύο ετών στην καθαριότητα του δήμου στο παρελθόν, τότε έχει 408 μόρια παραπάνω από τους συνυποψηφίους του.

Ακόμη, παράγοντες που θα προσφέρουν μόρια είναι ο αριθμός των ανήλικων τέκνων που έχει ο υποψήφιος, αλλά και ο χρόνος ανεργίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ