ΕΛΛΑΔΑ

ΑΣΕΠ: Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου οι προκηρύξεις για προσλήψεις σε υπουργεία και φορείς

ΑΣΕΠ: Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου οι προκηρύξεις για προσλήψεις σε υπουργεία και φορείς
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΟΓΙΑΝΝΗ

Με τροπολογία σε νομοσχέδιο, η κυβέρνηση δίνει σε υπουργεία, εποπτευόμενους φορείς και ανεξάρτητες αρχές, τη δυνατότητα πρόσληψης καθαριστριών και φυλάκων με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας έως 18 μηνών.

Η τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για τον HELLAS SAT.

Για τις προσλήψεις δεν απαιτείται εγκριτική απόφαση της Τριμελούς Επιτροπής της Π.Υ.Σ. 33/2006, αλλά προκήρυξη από τον οικείο φορέα που εγκρίνεται από το ΑΣΕΠ.

Παράλληλα, όπως υποστηρίζουν οι πηγές του υπουργείου, με την παραπάνω νομοθετική ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα στους φορείς που εκδίδουν μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2018 προκήρυξη για πρόσληψη προσωπικού, να μπορούν να απασχολούν το προσωπικό που υπηρετούσε στους τομείς της καθαριότητας και φύλαξης κατά την 30.6.2017, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας έως δεκαοκτώ μηνών (αντί οκτώ), απαλλάσσοντας τους φορείς και το ΑΣΕΠ από ένα επαναλαμβανόμενο γραφειοκρατικό και δημοσιονομικό κόστος.

Μέχρι την έκδοση των προσωρινών πινάκων και σε κάθε περίπτωση το αργότερο μέχρι 15.5.2018, προβλέπεται ως έκτακτο μέτρο η απασχόληση του προσωπικού που υπηρετούσε στους ανωτέρω φορείς στις 30.6.2017, εφόσον συντρέχουν εξαιρετικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος, όπως η προστασία της υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας, αλλά και η διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ