ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη Ερντογάν: «Φρούριο» η Αθήνα

Επίσκεψη Ερντογάν: «Φρούριο» η Αθήνα
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σε φρούριο έχει μετατραπεί από το πρωί η Αθήνα, λόγω της έλευσης του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το αεροσκάφος το οποίου αναμένεται να προσγειωθεί στις 10:30 το πρωί. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ερντογάν θα συνοδεύεται από 200 αστυνομικούς, κομάντος και πράκτορες της ΜΙΤ, ενώ περίπου 10 θωρακισμένα αυτοκίνητα, στα οποία θα επιβαίνουν οι αστυνομικοί της προσωπικής ασφάλειάς του, θα αποτελούν την αυτοκινητοπομπή του.

Στην Αθήνα βρίσκονται από τη Δευτέρα, 65 Τούρκοι αστυνομικοί και άλλοι 60 περίπου στην Θράκη, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος θα συνοδεύεται και από άλλα άτομα της φρουράς του, που θα φτάσουν μαζί του σήμερα το πρωί.

Από την ελληνική αστυνομία, για την υλοποίηση των μέτρων ασφάλειας του Ερντογάν, θα διατεθούν 2.800 αστυνομικοί, όλων των υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων, της ΕΚΑΜ και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του ζεύγους Ερντογάν στην Ελλάδα

Θα υπάρχουν ακόμα ελεύθεροι σκοπευτές σε όλα τα σημεία απ' όπου θα περάσει ο κ. Ερντογάν και η συνοδεία του, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, ενώ θα διακόπτεται από την Τροχαία η κυκλοφορία στους δρόμους που θα περνάει η πομπή.

GettyImages 682801434

Getty Images/Ideal Images/Thomas Peter - Pool

Σημειώνεται ότι από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, θα απαγορευτούν οι συγκεντρώσεις σε μεγάλο μέρος της Αθήνας και κυρίως σε έναν μεγάλο κύκλο γύρω από το Σύνταγμα, για λόγους ασφαλείας, ενώ έχουν προγραμματιστεί ειδικά μέτρα για την πρόληψη επεισοδίων περιφερειακά.

Πάντως, οι μετακινήσεις του Τούρκου Προέδρου θα είναι περιορισμένες, καθώςθα διαμείνει σε ξενοδοχείο στο Σύνταγμακαι σύμφωνα με το πρόγραμμα του οι επισκέψεις που θα πραγματοποιήσει θα είναι μέχρι το Προεδρικό Μέγαρο και το Μαξίμου, για τις συναντήσεις του με τον Πρόεδρο της ΔημοκρατίαςΠροκόπη Παυλόπουλουκαι τον πρωθυπουργόΑλέξη Τσίπρα, καθώς και επίσημο δείπνο το βράδυ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ