ΕΛΛΑΔΑ

Πειραιάς: Σήμερα η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου - Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Πειραιάς: Σήμερα η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου - Πρόγραμμα εκδηλώσεων
EUROKINISSI/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, θα φωταγωγηθεί σήμερα το απόγευμα (18:00) το χριστουγεννιάτικο δέντρο, από τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μώραλη, δίνοντας το έναυσμα για την έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του δήμου Πειραιά.

Και φέτος, ο δήμος Πειραιά έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων με πολλή μουσική, παιχνίδια και πολλές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους στο κέντρο και στις γειτονιές της πόλης.

Ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, σε σχετικές δηλώσεις, αναφέρει: «Οι γιορτές των Χριστουγέννων και του νέου έτους είναι ημέρες αισιοδοξίας και ελπίδας. Στο δήμο Πειραιά σχεδιάσαμε και για τα φετινά Χριστούγεννα ένα ξεχωριστό πρόγραμμα εκδηλώσεων, με ποικίλες δράσεις για να προσφέρουμε στιγμές χαράς σε όλους και κυρίως στα παιδιά».

Ο κ. Μώραλης σημειώνει πως, παρά τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες του δήμου, κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να δημιουργήσουν χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα σε όλη την πόλη και να δώσουν τη δυνατότητα στους δημότες και στους επισκέπτες, να διασκεδάσουν στον Πειραιά, κατά τη διάρκεια των εορταστικών ημερών.

«Ο Πειραιάς γιορτάζει σε πλατείες, σε δρόμους και γειτονίες, με πολλές εκδηλώσεις, παιχνίδια και χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Ο Πειραιάς γιορτάζει στα 11 Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της πόλης μας, έτσι ώστε όλοι οι συμπολίτες μας κάθε ηλικίας να γίνουν μέρος αυτής της γιορτής», αναφέρει ο δήμαρχος Πειραιά.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017 |18:00

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης θα φωταγωγήσει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου Πειραιά, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, δίνοντας το έναυσμα για την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στον Πειραιά.

Συναυλία και street party στο κέντρο του Πειραιά

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017 |18:30

Αμέσως μετά τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, θα ακολουθήσει συναυλία στη συμβολή του πεζόδρομου της Σωτήρος Διός με την Ηρώων Πολυτεχνείου, από την τραγουδίστρια Χρύσπα, το συγκρότημα «Kings» και Street Party με τον ραδιοφωνικό παραγωγό, dj, Μιχάλη Τσαουσόπουλο. Στο τραγουδιστικό κομμάτι θα συνοδεύσουν τους καλλιτέχνες οι σχολές χορού Rose Karra.

Την εκδήλωση για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και τη συναυλία θα παρουσιάσει η Νόνη Δούνια.

Χριστουγεννιάτικα πάρκα για παιδιά

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 - Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Στην Χριστουγεννιάτικα στολισμένη Πλατεία Κοραή μπροστά από το Δημαρχείο, περιμένει τους μικρούς μας φίλους ένα εντυπωσιακό παγοδρόμιο, ένα χριστουγεννιάτικο τρένο convoy, αεροπλανάκι, παγόδες με διασκεδαστικά παιχνίδια, 3 Ξύλινα σπιτάκια με λιχουδιές.

Πλήθος χριστουγεννιάτικων δραστηριοτήτων και στην Πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι. Οι μικροί φίλοι θα διασκεδάσουν με το τραμπολίνο, την πίστα με τα συγκρουόμενα, με διασκεδαστικά χριστουγεννιάτικα παιχνίδια, 3 Ξύλινα σπιτάκια με λιχουδιές και με πολλές δραστηριότητες, οι οποίες θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών. Έναντι της Πλατείας Κανάρη στο Ρολόι, το Χριστουγεννιάτικο δάσος περιμένει τους λιλιπούτειους δημότες για ατέλειωτο παιχνίδι, με τρενάκι, ένα εντυπωσιακό Carusel, Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι του 'Αι Βασίλη, 4 Ξύλινα σπιτάκια με λιχουδιές, παγόδες με διασκεδαστικά παιχνίδια και Χριστουγεννιάτικο Μύλο.

Στην Πλατεία Δωδεκανήσων στα Καμίνια θα υπάρχει το mini Carousel και πολλά άλλα παιχνίδια.

Ωράριο λειτουργίας Χριστουγεννιάτικων πάρκων: 10:30 - 21:00.

Χριστούγεννα στις γειτονιές του Πειραιά

Δωρεάν δραστηριότητες και παιχνίδια για παιδιά

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Πεζόδρομος Σωτήρος Διός | 11.30-14.30

Διαδραστικά παιχνίδια, Δημιουργικά Εργαστήρια, Face Painting, Φουσκωτά παιχνίδια, Επιτραπέζιο Ποδοσφαιράκι και Χόκεϋ, Μάγος, 'Αγιος Βασίλης, Ζογκλέρ, Χριστουγεννιάτικα κεράσματα για μικρούς και μεγάλους.

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Πλατεία Πηγάδας | 11:30 -14:30

Διαδραστικά παιχνίδια, Δημιουργικά Εργαστήρια, ο Μάγος του Βορείου πόλου, Άγιος Βασίλης, Πατίνια για παιδιά σε πίστα, Face Painting, Φουσκωτά παιχνίδια, Επιτραπέζιο Ποδοσφαιράκι και Χόκεϋ, Χριστουγεννιάτικα κεράσματα για μικρούς και μεγάλους.

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Παλαμηδίου και Παύλου Μελά (πεζόδρομος) | 11:30 -14:30

'Αγιος Βασίλης, Face Painting Δημιουργικά Εργαστήρια, Φουσκωτά Παιχνίδια, Mega Lego, Γιγαντοχιονάνθρωπος -Γιγαντοτάρανδος.

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Αγίου Ελευθερίου και Σερίφου | 11:30 -14:30

Διαδραστικά παιχνίδια, Δημιουργικά Εργαστήρια, 'Αγιος Βασίλης, Face Painting, Φουσκωτά Παιχνίδια, Επιτραπέζιο Ποδοσφαιράκι.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή για όλη την οικογένεια

Δευτέρα 18 - Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017 | Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Παραπολιτικά 90,1 FM»

Bazaar βιβλίου, μαγειρική, ζαχαροπλαστική, θέατρο σκιών, κουκλοθέατρο, αφηγήσεις παραμυθιών, παιδικές χορωδίες και ωδεία, εργαστήρι κατασκευών, θεατρικές παραστάσεις, φωτογραφίες με τον 'Αγιο Βασίλη, Χριστουγεννιάτικο δένδρο. Συμμετέχει η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά.

Το σύνολο των εσόδων θα διατεθεί στην ΚΟ.Δ.Ε.Π. και στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς.

Δευτέρα με Παρασκευή 15:00 - 22:00

Σάββατο και Κυριακή 10:00 - 22:00

Είσοδος Ελεύθερη

Χριστούγεννα με μουσική στο Δημοτικό Θέατρο

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017 | 17:00 | Κεντρική Σκηνή «Δημήτρης Ροντήρης»

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά και τo Πρότυπο Μουσικό Κέντρο, σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Πειραιά και την χορωδία Libro Coro καλωσορίζουν τα Χριστούγεννα με μια μεγάλη εορταστική συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Είσοδος ελεύθερη.

Χριστουγεννιάτικη μουσική εκδήλωση

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου | 19:00 | Αίθριο Δημοτικής Πινακοθήκης

Σε ένα ζεστό μουσικό απόγευμα, τα σύνολα και οι μαθητές του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά θα πλημμυρίσουν το αίθριο του παλαιού ταχυδρομείου με τις χαρμόσυνες και κατανυκτικές μελωδίες των Χριστουγέννων. Είσοδος ελεύθερη.

Χριστουγεννιάτικοι μουσικοί περίπατοι

Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών Δήμου Πειραιά

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

11:00 Μαρίας Χατζηκυριακού

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

10:00 -13:30 Εμπορικό Κέντρο Πειραιά

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

11:00 Ειρήνης και Σμολένσκυ

12:30 Πεζόδρομος Απολλωνίας

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

10:00 -13:30 Εμπορικό Κέντρο Πειραιά

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

10:00 -13:30 Εμπορικό Κέντρο Πειραιά

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

13:00 Πλατεία Σερφιώτου

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

10:00-13:30 Εμπορικό κέντρο Πειραιά

11:30 Ειρήνης και Σμολένσκυ

12:30 Πλατεία Δωδεκανήσου

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

10:00-13:30 Εμπορικό κέντρο Πειραιά

13:00 Πεζόδρομος Παλαμηδίου

Επίσης χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε όλους τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και στα έντεκα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης του δήμου Πειραιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ