ΕΛΛΑΔΑ

Νέες λεπτομέρειες για την τραγωδία με τον νεκρό ορειβάτη στον Όλυμπο (vid)

Νέες λεπτομέρειες για την τραγωδία με τον νεκρό ορειβάτη στον Όλυμπο (vid)
EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Λεπτομέρειες για τη τραγωδία στον Όλυμπο, η οποία στοίχισε τη ζωή ενός νεαρού άνδρα, δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης, Ευάγγελο Φαλάρα.

Στο περιστατικό, που σημειώθηκε κοντά στο καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός, έχασε τη ζωή του ένας 26χρονος, ενώ ο φίλος και συμφοιτητής του, με τον οποίο έκαναν μαζί ορειβασία, νοσηλεύεται με ισχυρό σοκ, από την ώρα που έμαθε την είδηση του θανάτου του 26χρονου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο κ. Φαλάρας, «ο ένας εκ των δύο γλίστρησε στη χαράδρα και στην προσπάθεια να τον βοηθήσει ο δεύτερος, έφυγαν και οι δύο πάνω στο παγωμένο χιόνι με αποτέλεσμα να γλιστρήσουν ο ένας κάποια μέτρα, ο άλλος περισσότερα».

Ο νεαρός εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε γκρεμό βάθους περίπου 150 μέτρων από το ορειβατικό μονοπάτι και ανασύρθηκε με τη χρήση ορειβατικού εξοπλισμού. Το άτομο μεταφέρθηκε στη θέση Πριόνια προκειμένου να παραληφθεί από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Ο 25χρονος ορειβάτης εντοπίστηκε από τους Πυροσβέστες σε ορειβατικό μονοπάτι σε υψόμετρο περίπου 2000 μέτρων και είναι καλά στην υγεία του, αλλά στο άκουσα του θανάτου του φίλου του κατέρρευσε και νοσηλεύεται στη Κατερίνη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι δύο άντρες σπούδαζαν μαζί σε ιδιωτική σχολή της Θεσσαλονίκης. Ο άτυχος ο 26χρονος είχε πάει στο σημείο άλλες δύο φορές και ήταν αυτός που έπεισε τον 25χρονο να τον ακολουθήσει για πρώτη φορά.

Προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δίου – Ολύμπου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ