ΕΛΛΑΔΑ

Υψηλή η πληρότητα των τουριστικών καταλυμάτων για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Υψηλή η πληρότητα των τουριστικών καταλυμάτων για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Υψηλή είναι η πληρότητα των τουριστικών καταλυμάτων ενόψει της εορταστικής περιόδου, όπως σημείωσε πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γρηγόρης Τάσιος.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Τάσιος τόνισε πως οι κρατήσεις είναι πολλές σε όλη την Ελλάδα,, με πρώτες σε ζήτηση όμως να είναι οι ορεινές περιοχές.

Ειδικά για τη Χαλκιδική, ως πρόεδρος της εκεί Ένωσης Ξενοδόχων και του Οργανισμού Τουρισμού, ο κ.Τάσιος, επεσήμανε ότι παρόλο που δεν αποτελεί δημοφιλή προορισμό τις γιορτές των Χριστουγέννων, τα καταλύματα που βρίσκονται από τον Πολύγυρο και πάνω, στα ορεινά του νομού, όπως και τα αγροτουριστικά, παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση.

Σημείωσε, επίσης, ότι τα Χριστουγεννιάτικα χωριά και οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα, όπως γενικότερα οι δραστηριότητες για παιδιά, λειτουργούν θετικά στην προσέλκυση περισσότερων τουριστών.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε χθες ο ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) στα Ιωάννινα, ο κ. Τάσιος είπε ότι έγινε μια τεχνοκρατική προσέγγιση στα θέματα που αφορούν στην πόλη. «Τα Ιωάννινα όπως και άλλες πόλεις της περιφέρειας δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για το τουριστικό προϊόν, καθώς είναι ένας τομέας που αναπτύσσεται και μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ανεργίας ή να προσφέρει ένα επιπλέον εισόδημα» , σημείωσε ο κ. Τάσιος.

Ανταποκρινόμενος σε αυτό το ενδιαφέρον, ο ΣΕΤΕ έχει προγραμματίσει να πραγματοποιήσει ανάλογες συναντήσεις και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Σε ό,τι αφορά τον νομό Ιωαννίνων, τόνισε πως εξελίσσεται σε σταυροδρόμι, μέσω της Ιονίας Οδού, αλλά και της Εγνατίας Οδού. «Ο αριθμός των τουριστών αναμένεται να αυξηθεί στην Ήπειρο, καθώς υπάρχουν ήδη τρία αεροδρόμια που εξυπηρετούν την περιοχή ενώ σε ό,τι αφορά το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, ξεκινά διεθνείς πτήσεις από το 2018», τόνισε ο κ. Τάσιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ