ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας

Επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας
videogram

Επίθεση έκανε νωρίς το πρωί της Πέμπτης η ομάδα του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα. Η αναρχική ομάδα ανήρτησε μάλιστα και βίντεο σε γνωστό σαιτ του αντιεξουσιαστικού χώρου.

«Υπάρχει ένα κράτος, και μάλιστα περιφερειακή υπερδύναμη, του οποίου το όνομα είναι αυτό της βασιλικής του οικογένειας. Η Σαουδική Αραβία. Η οικογένεια Σαούντ με όρους φεουδάρχη, βασιζόμενη στο πετρέλαιο που βρίσκεται κάτω από το έδαφος του "κτήματός" της, όχι μόνο έχει επιβάλει μια μεσαιωνική δυστοπία για την μεγάλη πλειοψηφία των εργατών (ναι, η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της Σαουδικής Αραβίας είναι εργάτες στη βιομηχανία του πετρελαίου και υπηρετικό προσωπικό των αριστοκρατικών οικογενειών) αλλά δοκιμάζει να εξάγει αυτή την δυστοπία σε όλη τη μέση Ανατολή έχοντας τη φιλοδοξία να την εξάγει και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο», αναφέρει η αναρχική ομάδα στην ανάρτησή της.

«Αλλά το πρόβλημα δεν μένει στο εσωτερικό. Οι Σαούντ φιλοδοξούν να παίξουν ιμπεριαλιστικό και γεωπολιτικό παιχνίδι βασιζόμενοι τόσο στην οικονομική τους δύναμη όσο και στο θρησκευτικό συμβολικό τους κεφάλαιο ως επικυρίαρχοι των μουσουλμανικών ιερών τόπων και ιστορικοί προστάτες του Ουαχαμπιτικού Ισλάμ», συνεχίζουν μεταξύ άλλων.

«Όμως η Σαουδική Αραβία είναι ένας πολύ μεγάλος παίχτης για να έχει την αντιμετώπιση που έχει το Ισλαμικό κράτος. Η Σαουδική Αραβία αγοράζει τη διεθνή ανοχή και πληρώνει μετρητοίς με πετροδολάρια», τονίζουν ακόμα.

«Είναι σημαντικό να αγωνιστούμε ώστε να μην υπάρχει καμία εμπλοκή στη ιμπεριαλιστική σύγκρουση που έχει ήδη ξεκινήσει και τείνει να επεκτείνεται στην Ανατολική μεσόγειο και τη Μέση ανατολή», καταλήγουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ