ΕΛΛΑΔΑ

Το τραγελαφικό περιστατικό με τη σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα-Πώς έπεσε στα χέρια των Αρχών

Το τραγελαφικό περιστατικό με τη σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα-Πώς έπεσε στα χέρια των Αρχών
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI/φωτογραφια αρχείου

Απίστευτο και όμως αληθινό είναι το περιστατικό που περιλαμβάνεται στη δικογραφία με τη μεγάλη σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα, και αποδεικνύει το θράσος αλλά και την υπερβολική σιγουριά που είχαν οι κακοποιοί ότι δεν θα συλληφθούν ποτέ. 

Ένα λοιπόν από τα αυτοκίνητα που είχαν κλέψει, διέθετε σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού «GPS». Ο ιδιοκτήτης του, είχε ενημερώσει για αυτό την αστυνομία και όπως ήταν φυσικό το ΙΧ εντοπίστηκε από αστυνομικούς στο σημείο που οι δράστες το είχαν σταθμεύσει μετά την κλοπή του.

Αστυνομικοί έστησαν ενέδρα και παρακολουθούσαν το αυτοκίνητο, καθώς γνώριζαν ότι αυτός που θα πήγαινε να το πάρει θα ήταν σίγουρα ο κλέφτης. Ξαφνικά, εμφανίστηκε ένας από τους κατηγορούμενους της συμμορίας με ένα κλειδί στο χέρι και άνοιξε κανονικά την πόρτα του αυτοκινήτου. Ήταν ένα από τα κλειδιά που μπορούσαν να κατασκευάσουν με το ειδικό λογισμικό οι δράστες και έτσι να ανοίγουν σαν ...κύριοι τα αυτοκίνητα. Όταν τον πλησίασαν οι αστυνομικοί για να δουν τι συμβαίνει, εκείνος τους είπε ότι ήταν δήθεν ένας ιδιοκτήτης συνεργείου και ότι του έδωσε τα κλειδιά του αυτοκινήτου κάποιος για να το μεταφέρει στο συνεργείο.

Το πιο τραγελαφικό όμως ήταν ότι ο κλέφτης ήταν τόσο πιστευτός, που οι Αρχές του έδειξαν και υπόπτους μήπως και αναγνωρίσει τον άνθρωπο που του ζήτησε να πάει να πάρει το αυτοκίνητο και να το μεταφέρει στο συνεργείο. Και για να είναι όλα νόμιμα στο τέλος της διαδικασίας, του δόθηκε και σημείωμα επίδειξης υπόπτων.

Και η δράση της συμμορίας θα συνεχιζόταν κανονικά αν στο τμήμα ασφάλειας Αμαρουσίου δεν κατάφερναν να σπάσουν τους κωδικούς επικοινωνίας των μελών της συμμορίας και να ανακαλύψουν όλη τη δαιδαλώδη δράση τους.

"Πάπιας," ,..."χοντρός"... ,"Μπέλλος,"..."Ράμπο..." ,Ντόντος....." "κοντός....". Αυτά τα ψευδώνυμα ανήκουν στα βασικά μέλη της συμμορίας που κατάφερναν μέσα σε μόλις 35 δευτερόλεπτα να κλέψουν ένα αυτοκίνητο.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Αμαρουσίου διαπίστωσαν μάλιστα ότι πάνω από 500 αυτοκίνητα είχαν κλαπεί και κατέληξαν είτε σε ανταλλακτικά είτε πουλήθηκαν μετά από παραγγελία που δέχονταν η συμμορία.

Οι κακοποιοί για να μην γίνονται αντιληπτοί χρησιμοποιούσαν κωδικούς στις μεταξύ τους συνομιλίες. "Πατατάκια" ήταν τα κλειδιά, "καλάθι με δώρα" ήταν το κλεμμένο αυτοκίνητο, "φίλος" ήταν το υποψήφιο θύμα, "ταινία ή CD ήταν τα ναρκωτικά.

Κανένας δεν αποκλείει ανταλλακτικά των κλεμμένων αυτοκινήτων να είχαν φτάσει μέχρι και σε επίσημα εξουσιοδοτημένα καταστήματα, ενώ η συμμορία χρησιμοποιούσε ένα ειδικό λογισμικό με ειδικούς κωδικούς, με το οποίο κατασκεύαζε κλειδιά τα οποία χρησιμοποιούσε για να παραβιάσει τα αυτοκίνητα που ήθελε να κλέψει.

Η σπείρα των κακοποιών δεχόταν ακόμα και παραγγελίες για την κλοπή συγκεκριμένων τύπων και μοντέλων, ενώ είχε τη δυνατότητα να μεταφέρει όλα τα στοιχεία ενός νόμιμου αυτοκινήτου στον "εγκέφαλο" ενός κλεμμένου αυτοκινήτου για να μην κινούνται υποψίες σε σχέση με τα σέρβις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ