ΕΛΛΑΔΑ

Τέλη κυκλοφορίας: Λήγει η προθεσμία για την πληρωμή τους

Τέλη κυκλοφορίας: Λήγει η προθεσμία για την πληρωμή τους
(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας 2018 για τα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες λήγει στις 31 Δεκεμβρίου, όμως δεδομένου ότι η συγκεκριμένη ημέρα είναι Κυριακή, οι υπόχρεοι έχουν διορία μέχρι σήμερα, 29/12, τελευταία εργάσιμη μέρα του έτους, να τακτοποιήσουν αυτή την εκκρεμότητα.

Στην περίπτωση που ο υπόχρεος δεν καταβάλει το ποσό (με βάση την Ταυτότητα Οφειλής από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ), θα υποχρεωθεί να πληρώσει διπλάσιο ποσό των αναλογούντων τελών. Στα γκισέ (τράπεζες, ΕΛΤΑ κ.λπ.) οι πληρωμές γίνονται έως την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου και απαιτούν προμήθεια έως 2 ευρώ. Τα τέλη κυκλοφορίας είναι αμετάβλητα σε σχέση με πέρυσι και το Δημόσιο προβλέπει να εισπράξει 1,1 δισ. ευρώ.

Πάντως, δεν αποκλείεται να δοθεί παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, καθώς όπως σημείωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξή της η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, αναμένει το μεσημέρι της Παρασκευής τα σχετικά στοιχεία από την ΑΑΔΕ για να εξεταστεί αν μπορεί να δοθεί κάποια παράταση ή αν χρειάζεται να δοθεί κάποια παράταση.

Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οχήματος θέλει να καταθέσει τις πινακίδες, θα πρέπει να προσέλθει στην Εφορία έως τις 29 Δεκεμβρίου. Οι φορολογούμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους τα εξής δικαιολογητικά:

-Άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου.

- Πινακίδες.

-Φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του ΙΧ.

-Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους.

-Υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο.

-Αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση εάν δεν είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ