ΕΛΛΑΔΑ

Πακιστάν: Ομαδικός βιασμός 19χρονης που παντρεύτηκε τον άντρα που ήθελε

Πακιστάν: Ομαδικός βιασμός 19χρονης που παντρεύτηκε τον άντρα που ήθελε
Φωτογραφία Αρχείου REUTERS/Faisal Mahmood

Θύμα ομαδικού βιασμού έπεσε μία 19χρονη γυναίκα στο Πακιστάν και μάλιστα με απόφαση του συμβουλίου του χωριού της, καθώς – σύμφωνα με το «κατηγορητήριο» - τόλμησε να παντρευτεί έναν άνδρα που επέλεξε η ίδια.

Τα τοπικά μέσα αναφέρουν πως το συνταρακτικό περιστατικό σημειώθηκε κοντά στην πόλη Tandlianwala, περίπου 160χλμ από τα σύνορα με την Ινδία. Η αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες της The Express Tribune, έχει συλλάβει τρία άτομα.

Το θύμα, σε συνέντευξη Τύπου, δήλωσε πως ο πατέρας της την έπεισε να επιστρέψει στο χωριό, όταν το τοπικό συμβούλιο υποσχέθηκε στην οικογένειά της πως θα διοργάνωναν μία παραδοσιακή τελετή για την παραδώσουν στον γαμπρό.

Αντ’ αυτού όμως, τα μέλη του συμβουλίου την κράτησαν αιχμάλωτη και επέτρεψαν να βιαστεί από τρεις άντρες. Η 19χρονη κατάφερε να αποδράσει τελικώς και πήγε στις Αρχές.

Υποβλήθηκε σε εξετάσεις που απέδειξαν τους ισχυρισμούς της, όμως η οικογένειά της ζήτησε από τις Αρχές να μην προχωρήσουν σε ποινική δίωξη του συμβουλίου του χωριού.

Το περιστατικό σημειώθηκε ένα μήνα μετά τη σύλληψη 10 ανδρών, οι οποίοι κατηγορούνται πως σκότωσαν ένα ζευγάρι νεονύμφων που παντρεύτηκε από έρωτα στο Καράτσι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 24χρονος γαμπρός και η 19χρονη νύφη δολοφονήθηκαν από μέλη της οικογένειά τους διότι δεν έλαβαν άδεια για να παντρευτούν.

Τα «αντίποινα» κατά γυναικών που αποφασίζουν να μην υπακούσουν το αυταρχικό σύστημα και να παντρευτούν όποιον επιθυμούν είναι συχνό φαινόμενο στη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ