ΕΛΛΑΔΑ

Δεκαέξι τυχεροί μαθητές θα καταδυθούν την Παρασκευή με το σύγχρονο υποβρύχιο «Πιπίνος»

Δεκαέξι τυχεροί μαθητές θα καταδυθούν την Παρασκευή με το σύγχρονο υποβρύχιο «Πιπίνος»
EUROKINISSI/ΔΝΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΥΕΘΑ

Τους 16 μαθητές και μαθήτριες που την Παρασκευή θα ζήσουν τη μοναδική εμπειρία της κατάδυσης με το σύγχρονο υποβρύχιο του Στόλου "Πιπίνος" , καλωσόρισε στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ο υπαρχηγός ΓΕΝ, υποναύαρχος Ιωάννης Παξιβανάκης.

Ο υπαρχηγός ΓΕΝ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αποστολή και το ρόλο του Πολεμικού Ναυτικού.

Το πρωί της Παρασκευής, οι κληρωθέντες-εισες, μαζί με τους συγγενείς τους θα επισκεφθούν το Ναύσταθμο Σαλαμίνας, όπου θα τους υποδεχθεί ο Αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος. Το ταξίδι τους θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα πλεύσουν στον κόλπο Μεγάρων. Την ίδια ώρα οι συγγενείς τους θα ξεναγηθούν από τον Αρχηγό Στόλου στο Ναύσταθμο και σε πλοία του Στόλου (υποβρύχιο, φρεγάτα κλπ) και μετά το τέλος του ταξιδιού των παιδιών τους θα τους παραθέσει γεύμα. Η επίσκεψή τους θα ολοκληρωθεί με την επίδοση αναμνηστικών.

Ανάμεσα στους τυχερούς μαθητές/μαθήτριες βρίσκονται 2 παιδιά από τη Σύμη και τέσσερα από τη Μάνδρα που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Η κλήρωση για την επιλογή τους έγινε στις 5 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο της συναυλίας που διοργάνωσε το Πολεμικό Ναυτικό προς τιμήν των οικογενειών του προσωπικού του, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με την ευκαιρία του εορτασμού του προστάτη του Όπλου Αγίου Νικολάου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ