Τηλεοπτικές άδειες: Κατατέθηκαν οι πρώτοι φάκελοι αιτήσεων στο ΕΣΡ
Πηγή: (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Μετά τον ΣΚΑΙ, που ήταν το πρώτο κανάλι που κατέθεσε πριν από δύο μέρες τον φάκελο υποψηφιότητάς του, Star και Alpha υπέβαλαν στο ΕΣΡ την αίτησή τους για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, λίγο πριν την εκπνοή της προθεσμίας, στις 3 το μεσημέρι σήμερα.

Στα γραφεία του ΕΣΡ, τα οποία από χθες φυλάσσονται από ισχυρή ομάδα αστυνομικών δυνάμεων, οι επτά ομάδες υποδοχής είναι έτοιμες να παραλάβουν τους φακέλους των υποψηφίων ενδιαφερομένων για μια τηλεοπτική άδεια.

Υπενθυμίζεται ότι η καταληκτική ώρα κατάθεσης των φακέλων είναι σήμερα στις 15:00 και σύμφωνα με όσα τόνισε ο αντιπρόεδρος της Αρχής Ροδόλφος Μορώνης, καμία αίτηση δεν θα γίνει αποδεκτή μετά το πέρας της συγκεκριμένης ώρας.

Κύκλοι του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής εξέφρασαν στο CNN Greece την εκτίμησή τους πως θα κατατεθούν επτά αιτήσεις για επτά άδειες, πράγμα που σημαίνει πως δεν θα χρειαστεί οι ενδιαφερόμενοι να «κλειστούν» και αυτή τη φορά στο κτίριο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και τα χρήματα με βάση με την απόφαση του ΕΣΡ εκτιμάται ότι θα είναι όσα και την προηγούμενη φορά, δηλαδή περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ. 

Ωστόσο, όπως διευκρινίζουν, στην περίπτωση που υπάρξουν περισσότεροι ενδιαφερόμενοι, τότε θα προχωρήσει η διαδικασία της δημοπράτησης

Στην περίπτωση που θα υπάρξουν έξι ή πέντε ενδιαφερόμενοι, με βάση την απόφαση του ΕΣΡ, οι άδειες που απομένουν μπορούν να διατεθούν με την τιμή εκκίνησης μέχρι και την ημέρα προκήρυξης διαγωνισμού των θεματικών αδειών. Τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης θα βρίσκονται σε συνεχή «ανοικτή» διάσκεψη, από τις 12 το μεσημέρι, ώστε μετά την πάροδο της προθεσμίας (ώρα 15.00), να συνταχθεί σχετικό πρακτικό και να επισημοποιηθεί ο κατάλογος των αιτήσεων που θα έχουν υποβληθεί.

Αφού γίνει ο πρώτος τυπικός έλεγχος των δικαιολογητικών, το ΕΣΡ θα ανακοινώσει τη λίστα με τα ονόματα των υποψηφίων, που θα περάσουν στη διαδικασία της αποσφράγισης.

Η αποσφράγιση των φακέλων και η καταγραφή του περιεχομένου τους θα γίνει την Παρασκευή, 12/1/2018, την Δευτέρα, 15/1/2018 και, αν απαιτηθεί, την Τρίτη, 16/1/2018. Στη διαδικασία αυτή παρόντες θα είναι δύο εκπρόσωποι από κάθε υποψήφιο, ενώ δεν προβλέπεται η παρουσία δημοσιογράφων και καμερών, οι οποίοι θα απουσιάζουν και κατά την διαδικασία της παραλαβής των φακέλων αιτήσεως.

Η υποδοχή των φακέλων θα γίνει από επτά ομάδες,που αποτελούνται από έναν νομικό, έναν οικονομολόγο και δύο μέλη του ΕΣΡ. Κάθε ομάδα θα αναλάβει να ελέγξει τουλάχιστον έναν από τους φακέλους, και στη συνέχεια το ΕΣΡ θα ανακοινώσει τους υποψήφιους που θα περάσουν στην επόμενη φάση της διαδικασίας, κατά την οποία θα γίνει λεπτομερής έλεγχος και θα διαρκέσει από ενάμισι ως και τρεις μήνες.

Σημειώνεται πως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της αποσφράγισης των φακέλων των υποψηφιοτήτων, δίνεται περιθώριο δέκα ημερών μέσα στο οποία μπορούν να υποβληθούν τυχόν ενστάσεις.

Διαβάστε επίσης