ΕΛΛΑΔΑ

Το τελευταίο «αντίο» στον Θοδωρή Μιχόπουλο

Το τελευταίο «αντίο» στον Θοδωρή Μιχόπουλο
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος

To τελευταίο «αντίο» στον δημοσιογράφο Θοδωρή Μιχόπουλο είπαν το μεσημέρι συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Στην κηδεία του γνωστού δημοσιογράφου, έδωσαν το «παρών», μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο Νίκος Παππάς, η Όλγα Γεροβασίλη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στο Α’ Νεκροταφείο μετά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο, εμφανώς συγκινημένος από το χαμό του στενού του συνεργάτη.

Ο δημοσιογράφος «έφυγε» την Κυριακή σε ηλικία 66 ετών.

Ποιος ήταν ο Θοδωρής Μιχόπουλος

Ο Θοδωρής Μιχόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1952. Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1983 στην εφημερίδα «Αυγή», ως συντάκτης ύλης. Στη συνέχεια, ανέλαβε αρχισυντάκτης αλλά και πολιτικός αρθρογράφος.

Παράλληλα, εργάστηκε στις εφημερίδες «Το Βήμα», «Η Πρώτη», και στην «Εποχή» ως αρθρογράφος. Διετέλεσε, επίσης, επί σειρά ετών, αρχισυντάκτης πολιτικών εκπομπών στην «ΕΡΤ», τον «ANTENNA», τον «ΣΚΑΙ» και τον «STAR».

Τα τελευταία χρόνια υπήρξε υπεύθυνος του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, καθώς και του γραφείου τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας.

Ο Θοδωρής Μιχόπουλος υπήρξε ένας δημοσιογράφος που εργάστηκε σκληρά και γόνιμα με επαγγελματική ευσυνειδησία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ