ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση, πέτρες και μολότοφ έξω από τη Βουλή (pics&vids)

Ένταση, πέτρες και μολότοφ έξω από τη Βουλή (pics&vids)
CNN Greece / Λευτέρης Παρτσάλης

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η πλατεία Συντάγματος το βράδυ της Δευτέρας, όταν ομάδα αγνώστων πέταξε πέτρες, μολότοφ και φωτοβολίδες προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν έξω από τη Βουλή, την ώρα που ψηφιζόταν το πολυνομοσχέδιο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις «απάντησαν» με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Λίγη ώρα αργότερα, επικράτησε νέα ένταση όταν μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να μπει στη Βουλή.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ τους απώθησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Συγκεντρώσεις μπροστά από τη Βουλή πραγματοποίησαν η ΓΣΕΕ, η ΛΑΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κι οργανώσεις της, καθώς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Νωρίτερα το ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκε στην Ομόνοια και πραγματοποίησε πορεία προς τη Βουλή.

Πορείες διαμαρτυρίας και στη Θεσσαλονίκη

Διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν και στη Θεσσαλονίκη. Η πορεία του ΠΑΜΕ ξεκίνησε από το άγαλμα του Βενιζέλου και κατευθύνθηκε μέσω των οδών Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Βενιζέλου, στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου οι διαδηλωτές ανάρτησαν πανό στην πύλη του υπουργείου, φώναξαν συνθήματα και αποχώρησαν.

Η δεύτερη πορεία από κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και άλλες συλλογικότητες, ξεκίνησε από την Καμάρα. Συμμετείχαν η ΛΑΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΟΚΔΕ, το ΚΚΕ (μ-λ), ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, πρωτοβάθμια σωματεία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.Οι διαδηλωτές κινήθηκαν επί της οδού Εγνατίας, η πορεία σταμάτησε για λίγο έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ όπου οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα, έστριψε στην οδό Βενιζέλου και κατέληξε έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ