ΕΛΛΑΔΑ

Πού ψάχνουν τους ληστές των ΑΤΜ οι Αρχές

Πού ψάχνουν τους ληστές των ΑΤΜ οι Αρχές
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Από σεσημασμένους κακοποιούς με πλούσια δράση σε ληστείες, κυρίως τραπεζών και εμπορικών καταστημάτων, όπως σούπερ μάρκετ, εκτιμούν οι Αρχές ότι απαρτίζονται οι τουλάχιστον τρεις συμμορίες που ανατινάζουν AΤΜ για να αρπάξουν τις κασετίνες με τα χρήματα.

Υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ πιστεύουν ότι κάποια από τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων έχουν εκτίσει και ποινή φυλάκισης, ενώ έχουν αρχίσει να ψάχνουν για κακοποιούς που έχουν αποφυλακιστεί πρόσφατα.

Η νέα μέθοδος του να ανατινάζουν ολόκληρο το μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών για να πάρουν τα χρήματα, έχει εξελιχθεί σε «πονοκέφαλο» για την ΕΛΑΣ καθώς σχεδόν κάθε βράδυ καταγράφεται και ένα χτύπημα.

Είναι βέβαιο ότι στην αρχή της δράσης των συμμοριών υπήρξαν και δοκιμαστικά χτυπήματα, καθώς οι ληστές έπρεπε να καταλήξουν ακριβώς στο πόση ποσότητα αερίου έπρεπε να διοχετεύουν στο μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών, ώστε με την έκρηξη που θα προκαλούσαν να ανατιναζόταν μόνο το εξωτερικό μέρος και να μπορούσαν να αρπάξουν τις κασετίνες με τα ευρώ.

Έμπειροι αστυνομικοί εξηγούν στο CNN Greece ότι οι κακοποιοί έχουν στραφεί σε αυτή τη μέθοδο κλοπής χρημάτων καθώς γνωρίζουν ότι τα ΑΤΜ έχουν σίγουρα αρκετά χρήματα και δεν χρειάζεται να πάρουν το ρίσκο μια ληστείας με όπλα σε υποκαταστήματα τραπεζών με κίνδυνο να εγκλωβιστούν στο κατάστημα ή να τους καταδιώξουν περιπολίες αστυνομικών.

Όμως, το πιο ανησυχητικό για τις Αρχές είναι η διαπίστωση ότι δεν πρόκειται για μια συμμορία που κάνει τα χτυπήματα, αλλά για τουλάχιστον τρεις. Αυτό το συμπέρασμα το έχουν βγάλει οι Αρχές αναλύοντας τα βίντεο από τα κυκλώματα ασφαλείας, καθώς έχουν καταγραφεί σε όλες τις επιθέσεις οι σωματότυποι των δραστών.

Πάντως, δεν αποκλείεται οι ίδιες συμμορίες να βρίσκονται και πίσω από τα χτυπήματα στην επαρχία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ