ΕΛΛΑΔΑ

Τσελέντης: Δεν αναμένουμε άμεσα νέο μεγαλύτερο σεισμό

Τσελέντης: Δεν αναμένουμε άμεσα νέο μεγαλύτερο σεισμό
EUROKINISSI

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, με ανάρτησή του στο facebook, συνέδεσε τον σεισμό που αναστάτωσε την Αττική το βράδυ της Δευτέρας με το σμήνος των δονήσεων που είχαν σημειωθεί στην Ανατολική Αττική την 9η Ιανουαρίου.

Ο κ. Τσελέντης, εκτίμησε ότι το επόμενο διάστημα αναμένονται μικρότερες δονήσεις, που ίσως γίνουν αισθητές λόγω του μικρού εστιακού βάθους τους, όμως διαβεβαίωσε πως οι μέχρι τώρα μετρήσεις δεν δείχνουν να αντιστοιχούν άμεσα σε μεγαλύτερο σεισμό.

«Τα έως τώρα δεδομένα δείχνουν ότι η ακολουθία των σεισμών που είχαμε στον Νότιο Ευβοϊκό που έδωσε το σεισμικό σμήνος στις 9 του μηνός (25 σεισμοί σε 10 ώρες) ήταν ΠΡΟΣΕΙΣΜΙΚΗ του σημερινού σεισμού. Το Γεωδυναμικό είχε μετρήσει σημαντική αύξηση της έκλυσης Ραδωνίου (γνωστό πρόδρομο φαινόμενο) στην ευρύτερη περιοχή και οι έως τώρα μετρήσεις δεν δείχνουν ότι τα νέα καταγεγραμμένα σήματα αντιστοιχούν ΑΜΕΣΑ σε νέο μεγαλύτερο σεισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά στο λογαριασμό του στο facebook.

Τι λένε οι ειδικοί για τον σεισμό 4,4 Ρίχτερ που ταρακούνησε την Αθήνα

«Το μικρό εστιακό βάθος και η σεισμοτεκτονική της περιοχής θα έχουν σαν αποτέλεσμα την γένεση και άλλων μικρότερων σεισμών πολλοί από τους οποίους θα γίνονται αισθητοί λόγω του μικρού τους εστιακού βάθους από τους κατοίκους», τόνισε και διαβεβαίωσε πως «το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο παρακολουθεί συνεχώς το φαινόμενο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ