ΕΛΛΑΔΑ

Κατηγορήθηκε και απολύθηκε για χρήση - εμπορία ναρκωτικων υπάλληλος του ΥΠΕΘΑ

Κατηγορήθηκε και απολύθηκε για χρήση - εμπορία ναρκωτικων υπάλληλος του ΥΠΕΘΑ
Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης (φωτογραφία αρχείου)

Πωλούσε ναρκωτικά και ήταν χρήστης.

Ο 47χρονος εργαζόταν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, συνελήφθη και καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών ένοχος σε φυλάκιση 4 ετών, ως τοξικομανής αγοράς, κατοχής και πώλησης ναρκωτικών ουσιών κατ΄ εξακολούθηση. Εντάχθηκε υποχρεωτικά σε θεραπευτικό πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ και απολύθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης.

Ο υπάλληλος διεκδικεί σήμερα την ολική επαναφορά του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας υποστηρίζοντας ότι η ποινή του ήταν εξοντωτική και ότι η χρήση ναρκωτικών ουσιών δεν μπορούσε να επηρεάσει την εργασία του και ότι είχε καλή υπηρεσιακή συμπεριφορά.

Ο 47χρόνος προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητεί να ακυρωθεί η πειθαρχική ποινή που του επιβλήθηκε ως αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ). Παράλληλα, υποστηρίζει ότι το πειθαρχικό συμβούλιο δεν έλαβε υπόψη του την χρόνια τοξικοεξάρτησή του, η οποία ουδέποτε είχε διαφανεί στην υπηρεσία του, αλλά ούτε είναι ικανή να επιδράσει στην εργασία του και στην αποδοτικότητά του, ενώ δεν έλαβε υπόψη του ότι παρακολουθεί ειδικό θεραπευτικό πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ.

Πως έπεσε στη «φάκα» της αστυνομίας

Τον Ιούνιο του 2012 άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ σταμάτησαν το αυτοκίνητο του εν λόγω υπαλλήλου για έλεγχο και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ταμπλό βρέθηκαν 126 γραμμάρια ηρωίνης και μέσα σε δύο πακέτα τσιγάρων βρέθηκαν 1.345 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 5, 10, 20 και 50 ευρώ.

Ακόμη, στην κατοχή του υπαλλήλου βρέθηκαν 75 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ στην κατοχή του συνοδηγού βρέθηκαν 155 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.

Ο υπάλληλος κατά τη σύλληψή του υποστήριξε ότι είναι τοξικοεξαρτημένο άτομο και ότι τα 126 γραμμάρια ηρωίνης τα είχε αγοράσει από άγνωστο αλλοδαπό, ενώ μέρος της ποσότητας αυτής την είχε πουλήσει έναντι ανεξακρίβωτου ποσού σε άγνωστα άτομα και σε άγνωστο τόπο.

Για το ποσό των 1.345 ευρώ που βρέθηκαν στο αυτοκίνητό του, σύμφωνα με το Aθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ισχυρίστηκε ότι του τα είχε δώσει η μητέρα του για να πληρώσει το ποσό της φορολογικής του δήλωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ