«Θέλετε να πουλήσετε το νεφρό σας»; Εισαγγελική παρέμβαση για mail που φτάνει σε Βολιώτες

Παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου προκάλεσαν τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου σύμφωνα με τα οποία Βολιώτες έλαβαν μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από άτομα που εμφανίζονται ως γιατροί στο εξωτερικό, με τα οποία παρακινούνται να πουλήσουν τους νεφρούς τους έναντι αμοιβής.

Διαβάστε επίσης

Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Ταχυδρόμος» την περασμένη Κυριακή και η Εισαγγελία έχει ήδη διατάξει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να εξακριβωθεί η υπόθεση.

«Είναι αδίστακτοι. Θέλουν να πλουτίσουν με τη δυστυχία απελπισμένων ανθρώπων που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα και πρέπει να υποβληθούν σε μεταμόσχευση. Να μην πιστεύουν όσους κάνουν εμπόριο ελπίδας με το πρόβλημά τους», λέει στην εφημερίδα ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών «Άγιοι Ανάργυροι», Βασίλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τον «Ταχυδρόμο» το mail που στάλθηκε έλεγε:  «Θέλετε να αγοράσετε ένα νεφρό ή θέλετε να πουλήσετε το νεφρό σας; Aν αναζητάτε την ευκαιρία να πουλήσετε τα νεφρά σας για χρήματα λόγω capital controls και οικονομικών προβλημάτων, και δεν ξέρετε τι να κάνετε, τότε επικοινωνήστε μαζί μας, ακόμη και σήμερα, και θα σας προσφέρουμε καλή προσφορά για το νεφρό σας. Ο γιατρός Ντ…. είναι Νεφρολόγος. Ειδικεύεται στη χειρουργική των νεφρών και ασχολούμαστε επίσης με την αγορά και τη μεταμόσχευση νεφρών με έναν αντίστοιχο δότη. Βρισκόμαστε στην Ινδία, την Τουρκία, τη Νιγηρία, τις ΗΠΑ, τη Μαλαισία. Αν είστε ενδιαφερόμενοι να πουλήσετε ή να αγοράσετε νεφρά παρακαλώ μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου».


Διαβάστε επίσης

Μυτιλήνη: Παραδόθηκε ο ιδιοκτήτης της ΜΚΟ ERCI που κατηγορείται για διακίνηση μεταναστών

60 χρόνια Τόλης: Βοσκόπουλος εκ βαθέων λίγο πριν τη βραδιά στο Ηρώδειο

ΗΠΑ: Ο Πολ Μάναφορτ έκλεισε συμφωνία με τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ

Δάνεια κομμάτων: Ως ύποπτοι για κακούργημα καλούνται τραπεζικοί και κομματικά στελέχη