ΕΛΛΑΔΑ

Νέες απειλές αναρχικών για επιθέσεις σε συμβολαιογραφικά γραφεία

Νέες απειλές αναρχικών για επιθέσεις σε συμβολαιογραφικά γραφεία
EUROKINISSI/ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Νέες απειλές για επιθέσεις σε συμβολαιογραφικά γραφεία εξαπολύουν, με κείμενό τους σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου, η ομάδα "Αναρχικοί - Αναρχικές", προειδοποιώντας, μάλιστα, ότι θα προχωρήσουν και σε κατάληψη νέων κτιρίων στην Αθήνα, που θα τα χρησιμοποιήσουν ως ορμητήριο για τις επιθέσεις τους. 

Πριν μερικές ημέρες η συγκεκριμένη ομάδα εισέβαλε σε συμβολαιογραφικό γραφείο στα Εξάρχεια και αφού απείλησαν και έβρισαν την ιδιοκτήτρια προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο γραφείο της σπάζοντας εξοπλισμό.

Στο κείμενό τους αναφέρουν:

"Επιλέγουμε τη στοχοποίηση των συμβολαιογράφων που συνεργάζονται με τις τράπεζες ή και με το δημόσιο, το οποίο μπαίνει και αυτό με τη σειρά του στον «στίβο» των πλειστηριασμών, καθώς στην ουσία πρόκειται για ένα από τα εκτελεστικά όργανα που συμβάλλει στην εφαρμογή ενός από τα πιο σκληρά μέτρα".

Το θέμα των επιθέσεων σε συμβολαιογράφους έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στην ΕΛΑΣ, καθώς μπορεί από τη μια πλευρά να πρέπει να προλάβει επιθέσεις σε συμβολαιογραφικά γραφεία, από την άλλη όμως υπάρχουν ακόμα και υψηλόβαθμα στελέχη της που διατυπώνουν την άποψη ότι για αυτό το τόσο ευαίσθητο θέμα για τους πολίτες, η ΕΛΑΣ πρέπει να κρατηθεί μακριά και να μην φανεί ότι αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση των πλειστηριασμών.

Πάντως πρόκειται για την δεύτερη αναρχική ομάδα μετά το Ρουβίκωνα που αναλαμβάνει ρόλο με στόχο τους συμβολαιογράφους. Και παρά το μέτρα και το ειδικό σχέδιο προστασίας που έχει σχεδιάσει η ΕΛΑΣ, υπάρχουν αστυνομικοί που εκφράζουν την άποψη ότι δυο ή τρεις αστυνομικοί έξω από κάθε συμβολαιογραφείο, δεν μπορούν να αποτρέψουν μια επίθεση 20 και πλέον ατόμων του αναρχικού χώρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ