ΕΛΛΑΔΑ

Οι αγρότες Άρτας - Πρέβεζας έστησαν μπλόκο στην Ιόνια Οδό

Οι αγρότες Άρτας - Πρέβεζας έστησαν μπλόκο στην Ιόνια Οδό
EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Άρτας και της Πρέβεζας έστησαν μπλόκο στον κόμβο της Καμπής στην Ιόνια Οδό.

Οι Ομοσπονδίες των Αγροτικών Συλλόγων των δύο Νομών αποφάσισαν συμμετοχή στην πανελλαδική κινητοποίηση και από νωρίς το πρωί, τα τρακτέρ βρήκαν στους δρόμους.

Στην Άρτα οι αγρότες πραγματοποίησαν αρχικά, πορεία με τρακτέρ στο κέντρο της πόλης, στην συνέχεια επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματα τους στον Αντιπερειφεριάρχη και αμέσως μετά, πήγαν στον κόμβο της Καμπής. Οι αγρότες από την Πρέβεζα συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί στην γέφυρα Καλογήρου και στην συνέχεια κατευθύνθηκαν στον κόμβο της Ιόνιας στο κοινό μπλόκο που αποφάσισαν με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Άρτας.

Ο Σπύρος Κλινάκης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως «οι αγρότες είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι, βγήκαν από τα χωράφια, προχωρούν σε κινητοποιήσεις, οι οποίες τις επόμενες ημέρες θα κλιμακωθούν με πιο έντονες μορφές πάλης».

Επίσης, τόνισε, πως η πολιτική που ακολουθείται ξεκληρίζει τον αγρότη και δίνει στους μεγαλοβιομήχανους φτηνή πρώτη ύλη και συνέχισε: «Ο κόσμος πρέπει να αντιληφθεί ότι οι αγρότες αντιμετωπίζουν προβλήματα την ώρα που προσπαθούν να παράγουν καλά και φτηνά προϊόντα για τον ελληνικό λαό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ