ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για το «θα χυθεί αίμα» του Ρουβίκωνα

Παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για το «θα χυθεί αίμα» του Ρουβίκωνα
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Εισαγγελική παρέμβαση από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκάλεσαν τα χθεσινά σχόλια μέλους της συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», ο οποίος έγραψε σε κοινωνικό δίκτυο ότι «θα χυθεί αίμα» κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου της Κυριακής για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου έδωσε παραγγελία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο, ο οποίος κινείται προς την κατεύθυνση της πλήρους έρευνας του θέματος.

Μαζί με την έγγραφη παραγγελία της προς τον Ηλία Ζαγοραίο, η κ. Δημητρίου διαβίβασε και δημοσιεύματα του Τύπου (ηλεκτρονικού και έντυπου, καθώς και ένα βίντεο.

Συγκεκριμένα γνωστό μέλος του Ρουβίκωνα σε χθεσινή ανάρτηση στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook αναφέρει:

«Στις 4 Φλεβάρη μπορεί να χυθεί αίμα. Κάποιοι θα κρατάνε "σφουγγαρίστρες" και κάποιοι άλλοι μαχαίρια. Άλλοι θεωρούν ότι "θα είναι η μέρα τους" και κάποιοι άλλοι θέλουν "να περάσει η μέρα χωρίς απώλειες". Θα δείξει. Με πολύ θόρυβο και μάλλον με μεγάλο κόστος για όλους».


Για να επανέλθει λίγες ώρες μετά με δεύτερη ανάρτηση στην οποία έγραφε:



«Ασφάλισαν τα μίντια με την τελευταία ανάρτηση που έκανα. Τι δεν καταλαβαίνετε; Στο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη φασίστες μπροστά στα ματ που παρακολουθούσαν χωρίς να κάνουν τίποτα έκαψαν μια κατάληψη και έκαναν επιθέσεις. Εάν μας έρθουν και εδώ δεν θα κάτσουμε να τους κοιτάμε να μας βάζουν φωτιά ούτε θα κάτσουμε να μας μαχαιρώσουν. Κατανοητό;».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ