ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας των αγροτών στη Θεσσαλονίκη σήμερα

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας των αγροτών στη Θεσσαλονίκη σήμερα
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι αγρότες, που είναι μέλη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο τον κινητοποιήσεών τους, με αφορμή την 27η Agrotica.

Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 12:00 το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

Μετά την διαμαρτυρία τους στο σημείο θα ακολουθήσει πορεία προς τον χώρο της Διεθνούς Εκθέσεως. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, η πορεία θα οδηγηθεί από τρακτέρ.

«Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να πάρουν μαζικά μέρος στα μπλόκα σ’ όλη τη χώρα και στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη», αναφέρει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων σε ανακοίνωσή της.

Ακόμη, οι αγρότες επισημαίνουν πως κλιμακώνουν τον αγώνα τους «για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας που αφορούν στην ίδια την επιβίωσή μας. Κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που αποδεκατατίζει το εισόδημά μας. Στους εμποροβιομήχανους και τους μονοπωλιακούς ομίλους που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας. Στους τραπεζίτες που μας χρεώνουν ως το λαιμό κι απειλούν να κατασχέσουν τα σπίτια μας. Στους μεγαλοαγρότες – επιχειρηματίες που καιροφυλακτούν να ξεκληριστούμε για ν’ αρπάξουν τα χωράφια και το βιός μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ