ΕΛΛΑΔΑ

Συλλαλητήριο Αθήνα: Τι λέει ο πρώην πρόεδρος των Παραολυμπιονικών για τον ναζιστικό χαιρετισμό

Συλλαλητήριο Αθήνα: Τι λέει ο πρώην πρόεδρος των Παραολυμπιονικών για τον ναζιστικό χαιρετισμό
EUROKINISSI

Μία από τις εικόνες που συζητήθηκαν από το χθεσινό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία ήταν η φωτογραφία πουέδειχνε τον πρώην πρόεδρο των Ελλήνων Παραολυμπιονικών, Σίμο Παλτσανιτίδη να χαιρετά ναζιστικά.

Ο ίδιος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, διευκρίνισε ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτές τις ιδεολογίες και τόνισε πως ήταν χρόνια στο ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα μετεπήδησε στον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως υποστήριξε πρόκειται απλώς για ένα καρέ του βίντεο που σταμάτησε την ώρα που ο ίδιος χαιρετούσε το πλήθος και ουδέποτε χαιρέτησε ναζιστικά.

Μετά το συλλαλητήριο, η Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων «Μηδενική Ανοχή», είχε αναρτήσει στο Facebook μία μακροσκελή ανακοίνωση, που συνοδευόταν από μία φωτογραφία του κ. Παλτσανιτίδη να χαιρετά ναζιστικά δίπλα στον Μίκη Θεοδωράκη.

Γίνεται λόγος περί «έκπτωτου προέδρου των Ελλήνων Παραολυμπιονικών Σίμου Παλτσανιτίδη, που τα τελευταία χρόνια αρνείται να παραδώσει την προεδρία και να προκηρύξει εκλογές για την ανάδειξη νόμιμων εκλεγμένων εκπροσώπων».

Παράλληλα, η Κίνηση χαρακτηρίζει τον ίδιο «μισαλλόδοξο εθνικιστή που προκαλεί εδώ και χρόνια δημόσια με τις ρατσιστικές δηλώσεις του για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ντροπιάζει το Παραολυμπιακό κίνημα και τους ανθρώπους του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ