ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε 26χρονος στη φυλακή από φλεγμονή στο δόντι

Πέθανε 26χρονος στη φυλακή από φλεγμονή στο δόντι
EUROKINISSI/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ/ Φωτογραφία αρχείου

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η καταγγελία ότι ένας 26χρονος κρατούμενος στις φυλακές Μαλνδρίνου πέθανε εξαιτίας μιας φλεγμονής στο δόντι που δεν αντιμετωπίστηκε εγκαίρως, καθώς η φυλακή δεν διαθέτει οδοντίατρο.

Το περιστατικό έφερε στο φως το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κρατουμένων με ανάρτησή του στο Facebook. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτηση, ο 26χρονος Μαλτέζος Σώζος, είχε παραπονεθεί ότι είχε πρόβλημα με ένα δόντι του που τον ενοχλούσε εδώ και καιρό.

Ο ίδιος είχε ζητήσει επανειλημμένα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, αφού η φυλακή Μαλανδρίνου, όπου βρισκόταν, δεν είχε οδοντίατρο. Ωστόσο, σύμφωνα με την καταγγελία, αυτό δεν έγινε, με αποτέλεσμα να μαζέψει πύον και να πρηστεί σε όλο του το πρόσωπο.

Καθώς το πρόβλημα χειροτέρεψε, αποφασίστηκε να μεταφερθεί στις φυλακές Λάρισας. Εκεί τον βρήκαν νεκρό στο κελί του οι άλλοι κρατούμενοι την περασμένη Παρασκευή.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου θα ερευνηθούν στο πλαίσιο της ιατροδικαστικής έρευνας.

Όπως αναφέρει άλλη ανάρτηση στη σελίδα του Δικτύου η οικογένεια του άτυχου 26χρονου είναι άπορη και δεν έχει χρήματα για την κηδεία.

Οι συγγενείς του απευθύνθηκαν στο δημαρχείο Περάματος, προκειμένου να τους βοηθήσει, όμως η απάντηση που πήραν δεν ήταν ξεκάθαρη. Τους ενημέρωσαν, σύμφωνα πάντα με την ανάρτηση, πως θα προσπαθήσουν να βρουν μια άκρη με τις φυλακές Μαλανδρίνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ