ΕΛΛΑΔΑ

Κάλυμνος: Νέα ανατροπή στην υπόθεση θανάτου του 21χρονου φοιτητή

Κάλυμνος: Νέα ανατροπή στην υπόθεση θανάτου του 21χρονου φοιτητή
EUROKINISSI

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του φοιτητή που έχασε τη ζωή του στην Κάλυμνο μετά τις ιστολογικές εξετάσεις που έγιναν στη σορό του και όπως φαίνεται ακυρώνουν το πόρισμα στο οποίο είχε καταλήξει ο ιατροδικαστής που πρώτος είχε εξετάσει το πτώμα του νεαρού.

Στα αποτελέσματα των εξετάσεων φάνηκε πως η σπλήνα του άτυχου φοιτητή ήταν άθικη, σε αντίθεση με το πόρισμα του ιατροδικαστή που ανέφερε ότι είχε υποστεί ρήξη. Αυτό ανέφερε η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, τονίζοντας παράλληλα πως δεν εντοπίστηκε υποθερμία, κάτι που αποκλείει την εκδοχή να έμεινε πολλές ώρες ζωντανός και αβοήθητος όπως ειπώθηκε αρχικά.

Ακόμη, στις εξετάσεις δεν εντοπίστηκαν κατάγματα που θα προκαλούνταν από πτώση σε βράχια, ενώ ο θάνατος του νεαρού φοιτητή ήταν ακαριαίος. Επιπλέον, στη σορό εντοπίστηκαν πολλαπλά και σοβαρά θλαστικά τραύματα.

Εντός της ημέρας αναμένεται να βγουν και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που έγιναν, που ίσως συμπληρώσουν το παζλ των στοιχείων και απαντηθεί τελικώς το ερώτημα σχετικά με την αιτία του θανάτου του φοιτητή.

Η οικογένεια του θανόντος είχε ορίσει τεχνικό σύμβουλο, ο οποίος συμμετείχε – μαζί με ακόμη τρεις ιατροδικαστές – στη δεύτερη νεκροτομή. Ο σύμβουλος πλέον μιλά ανοιχτά για εσφαλμένα ευρήματα της πρώτης νεκροτομής.

Οι γονείς του θύματος διαφώνησαν εξ’ αρχής με το σενάριο του ατυχήματος, όπως διατυπωνόταν από το πόρισμα του ιατροδικαστή, και επέμεναν πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Μάλιστα έχουν καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων για ανθρωποκτονία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ