ΕΛΛΑΔΑ

Άρτα: Νύχτα τρόμου για οικογένεια - Πυροβολισμοί από άντρα που είχε εμμονή με τη μητέρα

Άρτα: Νύχτα τρόμου για οικογένεια - Πυροβολισμοί από άντρα που είχε εμμονή με τη μητέρα
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Νύχτα τρόμου βίωσε μία οικογένεια από την Άρτα, όταν ένας 37χρονος, οποίος είχε αρρωστημένο πάθος με τη νεαρή μητέρα της οικογένειας, επιτέθηκε εναντίον της ίδιας, του συζύγου της και του 10χρονου παιδιού τους.

Ο δράστης, εναντίον του οποίου είχαν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα καθώς παρακολουθούσε τη γυναίκα από το 2015, επιτέθηκε με όπλο στην οικογένεια την ώρα που βρίσκονταν στο αυτοκίνητό της.

Προ του επεισοδίου ο 37χρονος είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς του όρους και η μητέρα τον είχε καταγγείλει στην αστυνομία.

Το βράδυ της Δευτέρας, ο δράστης πήρε το κυνηγετικό του όπλο και πυροβόλησε κατά της οικογένειας. Από τους πυροβολσμούς τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι ο άντρας της νεαρής, ο οποίος κατάφερε να πατήσει το γκάζι του αυτοκινήτου και να ξεφύγουν από τα πυρά.

Καθώς το όχημα απομακρυνόταν ο 37χρονος συνέχιζε να πυροβολεί. Αφού έχασε το όχημα έστρεψε την καραμπίνα του προς ένα πρατήριο καυσίμων, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και ύστερα από καταδίωξη ακολούθησε ανταλλαγή πυρών στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου Άρτας. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ο 37χρονος πυροβόλησε και έναντι των αστυνομικών, τραυματίζοντας δύο αστυνομικούς.

Ο ένας φέρει ελαφρύ τραύμα στο χέρι, ενώ ο δεύτερος είναι σε σοβαρότερη κατάσταση, καθώς τραυματίστηκε στην κοιλιά, τον θώρακα και τα πόδια. Ο αστυνομικός έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Η αστυνομία απάντησε στα πυρά του 37χρονου, τραυματίζοντας και αυτόν. Ο δράστης μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ