ΕΛΛΑΔΑ

Αμαλιάδα: Ισόβια στον 44χρονο που σκότωσε τον θείο του με ρόπαλο του μπέιζμπολ

Αμαλιάδα: Ισόβια στον 44χρονο που σκότωσε τον θείο του με ρόπαλο του μπέιζμπολ
eurokinissi/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ Φωτογραφία αρχείου

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε τη Δευτέρα το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) Αμαλιάδας σε 44χρονο από την Ζάκυνθο, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2016 είχε τραυματίσει θανάσιμα τον 60χρονο θείο του με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στο ΜΟΔ Αμαλιάδας και μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση το Δικαστήριο λίγο πριν τις 7 το απόγευμα εξέδωσε την απόφασή του που ήταν ομόφωνη και επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον κατηγορούμενο, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Το κατηγορητήριο

Το έγκλημα είχε διαπραχθεί στις 30 Δεκεμβρίου 2016, περίπου στις 2 το μεσημέρι, στην περιοχή Χαρτάτα Κατασταρίου Ζακύνθου, όπου διέμεναν τόσο ο 44χρονος δράστης όσο και ο 60χρονος θείος του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όπως μεταδίδει το patrisnews.gr, ο 44χρονος το μεσημέρι της 30ης Δεκεμβρίου 2016 εθεάθη από την σύζυγο του 60χρονου να περνά έξω από το σπίτι τους κρατώντας ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ σε χρώμα φυσικό ξύλινο, με κατεύθυνση προς το Καταστάρι Ζακύνθου. Λίγη ώρα αργότερα άκουσε χτυπήματα και όταν κοίταξε από το παράθυρο είδε τον 44χρονο να κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση με τα χέρια του γεμάτα αίματα. Όταν η γυναίκα βγήκε από το σπίτι, σε απόσταση 20 μέτρων είδε τον 60χρονο σύζυγό της πεσμένο ανάσκελα επάνω στο οδόστρωμα στην άκρη του δρόμου, μέσα σε μία λίμνη αίματος και με πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι.

Ο 60χρονος εξέπνευσε λίγη ώρα αργότερα στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, ενώ ο 44χρονος δράστης συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές γύρω στις 4:15 το απόγευμα στο σπίτι του. Το ρόπαλο με το οποίο είχε τραυματίσει δύο ώρες νωρίτερα τον 60χρονο θείο του, βρέθηκε από τους αστυνομικούς κρυμμένο σε παρακείμενο αγροτεμάχιο.

Θείος και ανιψιός φέρεται ότι είχαν κάποιες διαφορές σχετικά με τη διανομή περιουσίας, ωστόσο δεν υπήρχαν εντάσεις μεταξύ τους.

Μετά την σύλληψη σε βάρος του 60χρονου σχηματίστηκε δικογραφία και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία και προφυλακίστηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, από τις οποίες και μεταφέρθηκε στην Αμαλιάδα για να παραστεί στην δίκη και εν συνεχεία επέστρεψε εκ νέου μετά την καταδίκη του, αφού προηγουμένως άσκησε έφεση.

Κανένα ελαφρυντικό

Η Εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου για τις παραπάνω πράξεις και το Δικαστήριο ομόφωνα τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη, χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Ως προς το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου που ζήτησε η υπεράσπιση, το Δικαστήριο ομόφωνα με ψήφους 7-0 δεν το αναγνώρισε, ενώ σε ότι αφορά το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού, η απόφαση ήταν κατά πλειοψηφία με ψήφους 5-2.

Συνήγορος πολιτικής αγωγής, που εκπροσώπησε την οικογένεια του 60χρονου θύματος ήταν γνωστός δικηγόρος των Αθηνών, ο οποίος μετά την έκδοση της απόφασης του Δικαστηρίου δήλωσε: «Αποδόθηκε δικαιοσύνη σε αυτό το στυγερό έγκλημα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ