ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννινα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που εξαπατούσε επαγγελματίες

Ιωάννινα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που εξαπατούσε επαγγελματίες
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων οδηγήθηκε 51χρονος που συνελήφθη, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας για απάτες κατ' εξακολούθηση και σύσταση συμμορίας.

Παράλληλα, δικογραφία με τις ίδιες κατηγορίες σχηματίστηκε για δύο συνεργούς του, έναν 32χρονο και μία 31χρονη, οι οποίοι αναζητούνται.

Οι τρεις κατηγορούνται ότι από τις αρχές του μήνα, έχουν εξαπατήσει τουλάχιστον 10 επαγγελματίες από την περιοχή των Ιωαννίνων, τους οποίους τηλεφωνούσαν και προσποιούμενοι ότι είναι υπάλληλοι εταιρείας, αποσπούσαν χρηματικά ποσά με το πρόσχημα της ανανέωσης ετήσιας συνδρομής τους σε επαγγελματικό κατάλογο.

Ο 51χρονος συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας στα Ιωάννινα, τη στιγμή που παραλάμβανε χρηματικό ποσό από επαγγελματία, τον οποίο είχαν προσεγγίσει τηλεφωνικά.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 1.980 ευρώ, 50 έγγραφα είσπραξης συνδρομής, 120 ανεκτέλεστα έγγραφα είσπραξης, ιδιόχειρες σημειώσεις και ένα κινητό τηλέφωνο.

Όπως προέκυψε από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας, ο 51χρονος είχε αναλάβει το ρόλο του «εισπράκτορα», ενώ τα άλλα δύο μέλη της ομάδας είχαν αναλάβει τον ρόλο καθοδήγησης και επικοινωνίας με τα υποψήφια θύματα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η έρευνα για την εμπλοκή τους και σε άλλες περιπτώσεις, βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς εκτιμάται ότι ο αριθμός των παθόντων, είναι πολύ μεγαλύτερος από τις δέκα υποθέσεις για τις οποίες κατηγορούνται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ